Trendbrott för GIK i fortsättningsserien

En sen kvittering ordnade Gnesta IK:s första poäng i fortsättningsserien. "En bra laginsats", sa tränaren Björn Carlsson.

Marcus Ekstrand bidrog med sina två mål mot Spaif/JSK till att Gnesta tog sin första poäng i fortsättningsserien. GIK har dessutom förstärkning på gång i form av en spelskicklig back.

Marcus Ekstrand bidrog med sina två mål mot Spaif/JSK till att Gnesta tog sin första poäng i fortsättningsserien. GIK har dessutom förstärkning på gång i form av en spelskicklig back.

Foto: Sandra Nordin

Ishockey2019-11-28 22:30

Gnesta IK hade en hel del att rätta till efter noll poäng och 3–13 i målskillnad på sina två första (hemma)matcher i fortsättningsserien (0–4 mot Flemingsberg följt av 3–9 mot Rimbo). Ett kvitteringsmål fram till tre lika från Rasmus Johansson – med 42 sekunder kvar av ordinarie tid – räddade och garanterade en (1) poäng för nollpoängaren från Gnesta när Spaif/JSK tog emot sent på torsdagskvällen. 
– Vi var mer kompakta i vårt försvarsspel och spelet utan puck. Och vi skapar mängder av chanser, sa GIK-tränaren Björn Carlsson efter vad som till sist blev 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–1) i Södertälje. 
Hans lag lyckades hämta sig från tre uddamålsunderlägen. Rutinerade Marcus Ekstrand stod för både 1–1 och 2–2 – men kort efter hans andra mål för kvällen hamnade hans Gnesta i ett prekärt läge. Två GIK-utvisningar inom loppet av 14 sekunder, vilket gav utrymme för hemmalagets poängspruta Niklas Gold att hitta 3–2. Men Rasmus Johansson – som ådrog sig den ena av de där två GIK-utvisningarna – fick sista ordet under ordinarie tid med sitt 3–3. Men det allra sista fick Gold som även gjorde 4–3 i förlängningen. 
– Får vi utdelning på alla chanser så kommer vi börja vinna, sa Carlsson. 
På måndag kommer en ny back att träna med laget. Förhoppningen är en påskrift. 
– En spelskicklig back som lämnat sin division 2-klubb. Han har nosat på "ettan" tidigare och vi har varit tunna på backsidan hela säsongen, avslutade Gnestatränaren hoppfullt. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!