Två bra perioder räckte inte för Gnesta IK

Tre omgångar återstår. Men efter 4-2-förlust borta mot Haninge är chansen till alltvåan borta. GIK-tränaren hittade dock ljusglimtar.

Niclas Claesson gjorde Gnestas båda mål mot Haninge.

Niclas Claesson gjorde Gnestas båda mål mot Haninge.

Foto: Björn Andersson

Ishockey2019-11-05 21:50

Båda de första perioderna slutade 1–1. I båda perioderna var det Gnesta som tog ledningen. Dessutom båda gångerna med Niclas Claesson som målskytt.

– Vi spelar bra i två perioder. Slarvar lite på slutet av andra så de kan få kvittera. Bortsett från det är perioden bra. Och första är riktigt bra. Då har vi tryck långa stunder, har bland annat ett ribbskott av Victor Groth, säger Gnestatränaren Björn "Böna" Carlsson.

Ni borde med andra ord ha gjort fler än ett mål? 

– Ja vi kunde ha haft något mer mål. Vi har inte haft det flytet med oss den här hösten.

Hemmalaget chockstartade sedan den tredje perioden med mål redan efter 30 sekunder. Men luften gick inte ur GIK-spelarna för det.

– Nej, jag tycker inte det. Vi tar oss tillbaka in i matchen.

Gnesta hade några powerplay under matchen som med lite flyt kunnat resultera. Bland annat dansade pucken på mållinjen vid ett tillfälle.

I stället visade hemmalaget powerplay-effektivitet genom att punktera matchen med en man mer med mindre än fyra minuter kvar att spela.

– Sedan tar vi ut Nicklas Filenius när det är ungefär två minuter kvar. Men vi måste kasta in pucken mer på mål och bli lite mer desperata när det är så lite tid kvar, säger Carlsson.

I och med förlusten kan GIK inte längre nå alltvåan. Det kommer att bli spel i fortsättningstvåan istället. Tre matcher återstår av grundserien.

– Det är bra då får vi några matcher på oss att skaffa lite goda vanor och även träna lite hårdare. Det behöver det här laget, säger Carlsson.

Han luftade ett nyförvärv i 24-årige backen Niklas Wilkman.

– Han har spelat med Åker och SPAIF men slutade för två år sedan. Kom för två, tre veckor sedan och frågade om han fick vara med. Han gjorde absolut bra ifrån sig. Lite rost var det kvar, han har ju knappt lirat på två år.

Någon spelarkritik ville tränare Carlsson annars inte ge sig in i.

– Nej, ingen speciell. Många gör det bra idag.

Karta: Haninge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!