Två in och två ut på NSK-frånvarolistan

Albin Ivarsson Hamberg och Gilito Garcia kan troligen spela mot Skövde. Men Nyköpings SK-målvakten Oscar Malm har brutit fingret.

Gilito Garcia är högst troligen tillbaka i Nyköpings SK-laget hemma mot Skövde liksom en annan Nyköpingskille, Albin Ivarsson Hamberg.

Gilito Garcia är högst troligen tillbaka i Nyköpings SK-laget hemma mot Skövde liksom en annan Nyköpingskille, Albin Ivarsson Hamberg.

Foto: Peter Sonander/S-Bilder

Ishockey2019-10-08 14:16

Dessutom kommer amerikanen Parker Moskal allt närmare spel i Nyköpings SK.

– Övergångar från USA kan ta tid, men de jobbar med det. Och jag ser inget att förlora i att signa honom då externa styrkor tar kostnader/jobb ger mig möjligheten. Det finns kvaliteter, men samtidigt är det inte bara kliva in och dominera, säger tränaren och sportchefen Fredrik Mälberg. 

Annars känner han att det har grinat emot när det gäller att bredda och spetsa i första hand forwardssidan.

– Jag har varit muntligt överens med två lån, men båda sprack – så vi får jobba på det vi har.

Det är mycket spelarnytt inför onsdagskvällens superviktiga hemmamatch mot Skövde. Rejäla centern Henrik Olsén är inte spelbar på grund av sjukdom. Men Albin Ivarsson Hamberg har varit med och tränat ett tag efter att ha tagit bort plattor i benet så han är en tilltänkt spelare mot Skövde. Gilito Garcia var med på måndagsträningen

– Albin är en ryggradsspelare –  och liksom Gilito ju Nyköpingskille – så han ska vara en spelare som vi har stor nytta av även om det inte är så lätt att växa in i det igen med lunginflammationen och det senaste. Garcias styrkor ligger i det spelet som vi inte har haft jättemycket av, det grova jobbet och de fula kassarna – kan höja energin och konkurrensen.

Backen Emil Jakobsson och spetsanfallaren Johans Mörnsjö kör båda rehab.

– Med Jakobsson gjorde de två titthålsoperationer (menisk) i samma knä så det var en del att rensa borta, men när han väl är tillbaka ska allt å andra sidan vara bra. Mörnsjös handskada är lurigare, men det senaste doktorsbesöken var ändå lite ljusare – vissa övningar hade gett bra utslag.

Som om det inte skulle räcka har målvakten Oscar Malm brutit ett finger.

– Han ska tillbaka till Värnamo sjukhus där de gipsade för att kolla om det ska göras om och få en bild av hur länge han blir borta.

Ingen av de på papperet väldigt duktiga division 1-målvakterna målvakterna har klivit fram och fått stå flera matcher i rad och har inte några lysande stats. På onsdagskvällen backas Daniel Fahlström upp av J20-målvakten Sebastian Wagner.

Vad finns att säga om motståndarlaget Skövde?

– Har alla förutsättningar att vara topplag i hockeyettan med flera intressanta spelare, har blandat och gett precis som oss – men det kommer att bli en jättetuff match. Vi måste lita på det vi gör och slappna av lite grann; just nu finns en mental oro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!