Två nya avbräck för tunt Nyköpings SK

Ett redan brandskattat Nyköpings SK får klara sig utan backen Markus Magnusson och forwarden Viktor Jörnevik på obestämd tid.

Nyköpings SK:s tränare Fredrik Mälberg har drabbats av två nya jobsposter. Backen Markus Magnusson och Viktor Jörnevik har båda tagit time out av privata skäl och på obestämd tid.

Nyköpings SK:s tränare Fredrik Mälberg har drabbats av två nya jobsposter. Backen Markus Magnusson och Viktor Jörnevik har båda tagit time out av privata skäl och på obestämd tid.

Foto: Peter Sonander

Ishockey2019-11-26 21:00

I såväl Magnussons som Jörneviks fall handlar det om privata skäl. De är förstås, till att börja med, borträknade till onsdagskvällens bortamatch mot Skövde. 
– Det finns saker som är större än ishockey och båda befinner sig just nu i ett läge där de har nog med sina privata liv, och vi vill förstås att våra spelare ska må bra socialt. Så de har lagt Nyköping lite på is just nu och tagit time out, förklarar tränaren Fredrik Mälberg.
Emil Jakobsson, Simon Rodling, Albin Ivarsson Hamberg och Andreas Maier är fortfarande inte spelbara. Den sistnämnde med någon form av segdraget virus. 
– Vi får göra det bästa av situationen med det vi har tillgängligt inklusive några juniorer. 
Chansen att infria första delmålet – spel i allettan – lever alltjämt men rent sannolikhetsmässigt inte så länge till. NSK är hela 12 poäng bakom fyran Lindlöven och femman Skövde med 15 poäng kvar att spela om och målskillnaden talar heller inte för Nyköping där. 
– Så klart ett långskott, och som det sett ut för oss hittills har vi inte där att göra. Men vi spelar ju dels för att leva vidare själva i den kampen – och kan samtidigt förstöra för Skövde som kan bli klara för allettan. Så det finns ju massor att spela för, menar Mälberg inför bortamötet. 
Som sportchef hyser han goda förhoppningar inför fortsättningen:
– Nu börjar det röra sig på marknaden och vi kommer nog kunna stärka upp truppen till efter jul, avslutar Mälberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!