Viktig seger tog Edmonton närmare slutspel

Edmonton besegrade Dallas med 5–2 på hemmaplan i NHL-ishockeyn i natt. Båda lagen har en plats i årets slutspel inom räckhåll.
–Vi har varit utanför playoffplats flera gånger och fått kämpa oss tillbaka, och slutspelsplatsen är fortfarande inte säkrad, säger Edmontons Connor McDavid.

Dallas Miro Heiskanen och Edmontons Connor McDavid i närkamp.

Dallas Miro Heiskanen och Edmontons Connor McDavid i närkamp.

Foto: Jason Franson/The Canadian Press/AP/TT

Ishockey2022-04-21 06:28

Connor McDavid gjorde ett mål och två assist och med de tre poängen klättrar han upp som ligans hittills bästa poängplockare den här säsongen – med 113 poäng (43 mål och 70 assist) än så länge i år, två poäng före Floridas Jonathan Huberdeau (30 mål och 81 assist).

En bedrift som inte verkar ta upp allt för mycket av McDavids tankar.

– Det är vad det är, vi försöker spela bra hockey och vinna matcher, det är vad vi fokuserar på, säger han på presskonferensen efter matchen

Hemmalaget tog ledningen med 2–0 innan Dallas fick i sin första puck i mitten av första perioden. Gästerna kvitterade sedan innan Edmonton igen kopplade grepp om matchen.

– Jag tycker att vi svarade bra när de kvitterade och lyckades till slut dra ifrån lite, säger McDavid.

Evan Bouchard gjorde två assist och Mike Smith räddade 34 puckar för Edmonton som har vunnit tre matcher i rad.

– Vi har bra självförtroende just nu. Killarna har bra känslor för sitt eget spel och för laginsatsen. Det är mycket bra som händer nu, säger Connor McDavid.

Jason Robertson och Roope Hintz gjorde varsitt mål och assist, och Scott Wedgewood räddade 45 skott för Dallas, som har förlorat två raka matcher.

Edmonton ligger på femte plats i västra divisionen, Dallas på plats åtta i samma division. Totalt gör 16 lag upp i Stanley Cup som drar i gång den 2 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!