Viktiga poäng mot Forshaga för Nyköpings SK

Viktig match i kampen för att nå allettan. Nyköping slog Forshaga med 4–2 (3–0, 0–1, 1–1) – tack vare en effektiv förstaperiod.

Nyköping var steget före Forshaga i den första perioden, här Adam Hirsch. Vartefter matchen led bet Forshagas tyngd bättre.

Ishockey2019-11-02 18:25

Tillbakakomne kvicke mönsterbrytaren Johan Mörnsjö som öppnade målskyttet och 11.10. Det var ungefär lika väntat Andreas Maier, som höll sig framme; klasslirare med division 1-mått.

Det var effektivt och den i veckan nye Viktor Jörnevik – skyttekung när Narvik tog steget upp i högsta norska ligan – visade att han kommer göra mycket nytta med bra fart och räckvidd.

Allt såg helt lugnt ut med 3–0 i första pausvilan.

Så gled till och med Markus Magnussons PP-avslut mest för att lägga in på målet in mellan Andro Michels benskydd. Det var Magnussons andra poäng för kvällen. Han har två plus fem hittills; elva i backarna poängliga.

– Säsongsanledningen har väl varit till och från för mig. Det här är en av fyra matcher som jag är nöjd med för egen del, analyserar Markus Magnusson efteråt

I andra perioden kom Forshaga också upp med rejälare anfallsspel. Det är ett rätt storväxt lag så kring ett par utvisningar såg gästerna ut att bli jobbiga att hantera resten av matchen.

I den vevan gjorde dessutom Filip Nordström, som är son till förra säsongens Nyköpingstränare och tillika förre Tre Kronor-anfallaren Peter Nordström, mål för sitt Forshaga. Det är en klubb där pappa Peter har varit tränare.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka inför uppgiften. De kom ut som ett annat lag i andra perioden och sköljde över oss ett tag, säger Magnusson.

Strax därefter tog Nyköpings tränare, Fredrik Mälberg, en välbehövlig tidig timeout.

Men Nordström var iskall när han ställdes helt fri i slottet. Daniel Fahlström i hemmakassen fick göra första draget och så skyfflade Nordström upp pucken i bortre krysset – med marginal. Efter 9.10 var Nordström ytterst nära ett nära nog heläkta hattrick. Den så heta Forshagaforwarden fick stå helt i lugn och ro och ladda upp det där avslutet.

Nyköping såg ut att väga för lätt, speciellt i allt fler boxplay.

Lite samma känsla som mot Kumla mer än att antalet minuter som skulle jobbas av var så många flera nu och motståndarna så mycket tyngre och skickligare. Då rasade allt som ett korthus. Nu kom Nyköping tillbaka in i grejorna.

– Ja, nu visade vi ändå mycket bättre attityd och offervilja  än i början när vi tappade den här typen av ledningar, säger Magnusson.

Vad måste framför allt upp i nivå om ni ska nå allettan?

– Vi måste värdera lägena mycket bättre, men det här är i alla fall något att jobba vidare ifrån.