Jägerden red för Rodrigo Pessoa

I onsdags gästades Smedstad Ridsportcenter i Linköping av en levande legend, hoppryttaren Rodrigo Pessoa. Fyra utvalda svenska ryttare och Pessoa själv demonstrerade ridningens konst för de fullsatta läktarna. En av ryttarna som var med är Py Jägerden från Nyköping/Eskilstuna.

4 april 2019 20:20

Hur var det att rida för Rodrigo Pessoa?

– Det är alltid roligt att vara med på träningar för de här extremt erfarna ryttarna. Även om det ofta inte är någonting nytt, det handlar alltid om att finjustera grunderna, så ger det mig som ryttare och förhoppningsvis även publiken som tittar lite nya infallsvinklar. Jag har ridit för Rodrigos pappa Nelson ett par gånger i Eskilstuna och de är båda duktiga på att prata och förmedla kunskapen de har.

Vilken häst hade du med dig?

– Jag red på Tora, ett sjuårigt sto som jag äger tillsammans med min pappa och hans sambo. Hon har gått några 135-klasser och vi siktar på att starta 140 i år.

Fick du några bra tips att ta med dig hem?

– Absolut! Framförallt att träna ännu mer på gas och broms, att finjustera kontrollen över både bommar och hinder. Jag imponeras också av Rodrigos sätt att använda hästarnas galopp. Han är en av världens snabbaste ryttare, men det syns aldrig att han rider snabbt.

Vad väntar för dig och dina hästar under våren?

– Säsongen startar på Sundbyholm om två veckor, där kommer jag att starta 15 hästar i olika klasser under de två veckor som tävlingarna pågår. Jag har många fina hästar i stallet just nu och målet är att sätta kvalen till tävlingarna i Breeders, Flyinge och Falsterbo senare i år. Jag är tillsammans med en hästägare också på jakt efter en häst för de riktigt stora klasserna, vi hoppas vi kommer hitta vad vi söker och provrider för fullt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl