Ivarsson behövde bara13 sekunder för att ta guld

Åtta starter i Linde Judo Open gav fem medaljer – ett guld och fyra brons. Med 13 matchvinster tog Oxelösunds judoklubb även en tiondeplats som lag.

Jakob och Hugo Ivarsson och Lukas och Leia Riström tog medaljer vid Linde Judo Open.

Judo2022-09-26 10:34

Guldet stod Jakob Ivarsson i P15-50kg för. Han vann mot Karpov, Åland (fasthållning) och Henning Nord, Stockholm, (ipponkast) och i semifinalen besegrades Lucas Nilsen, Norge, med kast och fasthållning. Finalen mot Max Theodor Hoven, Norge, varade bara 13 sekunder, sedan lyfte Jakob sin motståndare.

Brorsan Hugo förlorade sin första match i P15-55kg mot Enget, Norge på kast, och vann sedan två raka. I semifinalen blev slutsegraren Leo Persson för svår och Hugo slutade på bronsplats.

Lukas Riström (P15-42kg) förlorade även han sin första match, men vann andra mot Jahm, Kroppefjäll. I semin blev det förlust mot Österberg, Karlstad, och fick ett brons. Samma medalj kämpade systern Leia till sig i flickor U11 efter två matcher.

Benjamin Gonzalea stod över första omgången i H21-66kg. Han vann sedan sin andra match mot Bach Moe, Norge. I semi blev det förlust mot Ripsäter, Växjö, men i bronsfinalen besegrades Gembäck, Knivsta.

Mark Kurchyn (H21-81kg) vann två matcher på ipponkast och slutade på femte plats. Simon Persson (P18-81k), gjorde samma sak och slutade sjua.