Nya MMA-grepp – men först mindre tävling

Utan lokala dragplåster blir det en mindre MMA-tävling på lördag. Men flera landslagskillar kommer, så bra klass ändå.

Ulf Silverbern och Pancrase MMA Nyköping får klara sig utan lokala dragplåster som just nu skadade Raymond Johansson Wigardt.

Ulf Silverbern och Pancrase MMA Nyköping får klara sig utan lokala dragplåster som just nu skadade Raymond Johansson Wigardt.

Foto: Sandra Nordin

Kampsport2019-11-26 18:12

Utan lokala publikfavoriter, som Raymond Johansson Wigardt som har gått gipsad och Ibbe Fahl som har blivit pappa, blir det en lite mindre tappning på MMA-galan Nordic Warrior 6 som är tillbaka på hemmagymmet Elixir.

– Vi gör ingen gala denna gång utan en tävling i vår träningslokal med ett fåtal platser för publik. Men det kommer ändå flera riktigt bra killar, som flera från landslaget. De jagar rankingpoäng och behöver gå matcher, säger Ulf Silverbern på Pancrase MMA Nyköping.

Många dras med skador, skavanker och det har varit mycket sjukt under hösten.

– V vill spara alla de tio som är aktuella för att tävla inför våren. Några av de yngre kan behöva vintern på sig för att vara riktigt förberedda, andra har inte hunnit träna i kapp efter sina skador – och därför har vi valt att inte ha några egna deltagare alls denna gång, säger Silverbern.

Men med beslutet att göra en vanlig ligatävling på hösten kommer också rätt stora planer för våren.

– Då slår vi på med en riktigt stor tävling med bland annat proffsmatcher, ett nytt koncept runt tävlingen samtidigt med någon udda lokal – för att skilja ut oss från mängden.

Det kommer bli en större, nästan helt kvadratisk bur, som i tävlingssammanhang inte har använts i Sverige.

– Jag tänker en ganska sluten gala HELT inriktad på Nyköpingspubliken. Den nya buren kommer ju vara i helt nytt format där allt utom hörnen är en kvadrat. Den är lättare att bygga och i framtiden kan vi snabbt byta till boxningsring i samma galor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!