Nästan hela den internationella säsongen redan inställd för de fyra landslagsmeriterade kanotisterna Dennis Kernen, Karl Brodén, Erik Andersson och Rebecka Gustafsson Lönnroth.
– Jobbigt läge men vi kör på, säger alla fyra – utan tvekan.
– Vi har det bra i Sverige med träningen jämfört med många andra.
För de tre sistnämnda har just hela den internationella säsongen redan sopats bort. De tänkta U23-mästerskapen kommer exempelvis inte att köras.
– Surt nu när jag är skadefri, men alltid bra med tidiga besked så vi vet hur vi ska lägga upp träningen. Det är en ny rundträningsperiod med inriktning mot förhoppningsvis några större svenska tävlingar i höst – kval inför nästa säsong, säger Karl Brodén.
Rebecka Gustafsson Lönnroth har redan prisats i form av Nyköpings kommuns individuella stipendium för förra årets bästa idrottsprestation.
– Jag har verkligen haft två bra säsonger och har sluppit det mesta av både sjukdomar och skadekänningar i vinter så jag såg fram emot en säsong där man kunde samla på sig ytterligare erfarenhet, säger hon.
Dennis Kernen fanns med i den lilla grupp som fick 20 000 kronor.
– Jättekul! Ett sådant här stipendium kan komma jättebra till pass för att skaffa nytt material som är välbehövligt i satsningen, till exempel kan det bli en ny paddel, säger Dennis Kernen.
Landslagspaddlaren hade i år hade tänkt sig att ta ett stort kliv i K2-disciplinen på internationell nivå.
– Ja, vi hann till skillnad från många andra nationer precis avverka ett läger i Florida; avslutades just när gränserna stängdes. Då var det mycket fartträning med sikte på OS-kvalet i maj. Det blev en stor omställning att gå tillbaka till grundträning, säger Kernen.
Det enda som inte redan är inställt är VM för icke OS-distanser i september.
– Om VM körs skulle det säkert kunna utökas med disciplinerna som skulle med i OS.
Erik Andersson, som i tidiga ungdomsår dominerade helt på svensk nivå, har haft en hel massa bekymmer med skador och sjukdom. Men Erik gjorde en stark comeback förra året.
– Och den här försäsongen har det känts bra med träningen. Ja, man är ju inte på topp varje dag men totalt sett ser läget bra ut, säger Erik Andersson.
De övriga som fick den största summan som delade ut i år var Nyköpings Frisksportsklubbs Linus Tholse, juniorlandslagsmeriterade målvakten Matteus Ward i Linköpings HC och OS-satsande fälttävlanryttaren Anna Freskgård.
Nyköpings SK:s konståkningssektion blev prisade genom både klubben och åkaren Jennifer Yap. Nyköpings BIS fotboll och IFK Nyköping handboll hade två spelare var med. Gabriel Sandberg etablerade sig i Bissarnas A-lag och Wilma Grenryd spås en lysande fotbollsframtid. Av IFK-arna tog unge Oliver Söderberg just klivet upp till A-laget medan det var dags för Olle Röken att testa allsvensk nivå i Västerås.
Årets stipendieregn på en rekordstora 250 000 kronor har gett ett jättetillskott för Nyköpingsidrotten – och gymnastiken i Katrineholm. Men då pengarna som delas ut är aktiefondsavkastningen på ett större donerat belopp från det idrottsvurmande paret Lindgren ser det mörkare ut inför nästa år.
– Men vi har avsatt runt 60 000 kronor i en reservfond så någon form av utdelning blir det även nästa år. Årets resa har varit fantastiskt kul att vara med om – välbehövligt när coronapandemin har lamslagit idrottslivet, säger Ulf Herrlin, ordförande i Stiftelsen Kurt och Ingegärd Lindgrens fond.