Klart: Vi tv-sänder båda SM-finalerna i speedway

Här kommer nästa exklusiva gåva till våra prenumeranter. Nu är det klart att vi sänder båda SM-finalerna mellan Smederna och Dackarna på sn.se. Du ser den första finalmatchen här. 

18 september 2019 13:35

Redan tidigare har vi berättat att vi ska visa den avgörande SM-finalen mellan Dackarna och Smederna i Målilla på onsdag. Nu kryddar vi det med att även visa första finalmötet från Eskilstuna på tisdag.

­– Fantastiskt kul att vi får möjligheten att visa båda matcherna i kampen om guldet, säger SörmlandsMedias sportchef Per Gillberg och fortsätter:

– Vi har haft en väldigt bra trafik på våra speedwaysändningar tidigare. Nu hoppas vi kunna toppa det ytterligare i och med att vi visar båda finalerna. Det här är exklusivt för våra prenumeranter men för den som inte är prenumerant redan är det enkelt att bli det på vår hemsida.

Smedernas lagledare tillika sportchef Jerker Eriksson kommenterar nyheten så här:

– Skitroligt att ni sänder för de som inte kan ta sig ut. Jag förväntar mig ändå att det ska komma 10 000 personer till arenan om det är fint väder. Vi behöver stödet från publiken.

Rekordmånga följde det sanslösa semifinaldramat mot Vetlanda. Då bjöds det på en gastkramande speedwaypropaganda och ett avgörande i det allra sista heatet när det ryska stjärnskottet Gleb Chugunov avgjorde.

Efter återkomsten till Smederna från just Dackarna, som var motståndare även i fjolårets guldkamp, har Jerker Eriksson lett Eskilstunaklubben till tredje raka SM-finalen och nu är siktet förstås inställt på tredje raka guldet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson