Föreningen bildades 2017 och har mellan 20-30 medlemmar.
– Men på vår facebooksida har vi runt 400 så klubben skulle kunna växa, säger Mikael Knutsson.
En av orsakerna till att man inte gör det är att man just nu saknar en naturlig träffpunkt. Det finns många fina klättermöjligheter utomhus i trakten, men att som nybörjare ta steget att klättra där är väldigt stort. Då skulle en inomhusvägg vara mer perfekt.
– Målet när vi startade var att bygga en bra inomhusklätteranläggning, men så kom en pandemi emellan också som stoppade upp allt. Vi har i stället försökt att aktivera oss utomhus för att hålla intresset vid liv och behålla medlemmar.
Men det har skett samtidigt som man varit i kontakt med kommunen.
– Vi har försökt att visa på vad det här kan ge kommunen och ungdomarna. Och att vi som förening är väldigt villiga att aktivera kommunens ungdomar. Ha öppna prova-på tillfällen, ha medlemsträningar, ta hand om sportlov och påsklov. Finnas där helt enkelt. Men det kräver en hall.
Föreningen har även varit i kontakt med Rosvalla. Den bortersta gavelväggen i Multihallen skulle passa perfekt för deras verksamhet.
– Rosvalla ska ju byggas om så vi försöker komma in där. Vi har mätt, ritat och lämnat in ett förslag till Rosvalla hur det skulle kunna se ut, säger Mikael.
Den allra enklaste varianten, en så kallad boulder-vägg, kan klättras utan rep och man har istället en tjock matta som tar emot.
– De har inte samma krav vad gäller byggstandard. De är fyra-fem meter höga och har inga infästningspunkter. Det kan vi absolut tänka oss som en början, men vi vill gärna ha en högvägg för repklättring. Vi har inte pratat budget så mycket, men rent byggnadsmässigt närmar man sig en miljon ganska snabbt. Greppen och tjockmattorna är dyra. Virket är dyrt. Vill man sedan hyra in en väggbyggfirma kostar det pengar också, pengar som vi som liten ideell föreningen inte har.
Målsättningen är att kunna arrangera ett SM så småningom och sätta föreningen ännu mer på kartan.
Kommunens klättringsväggar i gympasalar (fem stycken) ser han egentligen inte som något alternativ för föreningen.
– De passar för en gympalektion men inte för vår förening. Skolväggarna är inte roliga i längden. Jag förstår att idrottslärarna inte har tid att bygga om klättringslederna, till det behövs engagerade personer. Det är ett jättejobb.
I höst ligger fokus på att försöka få igång en prova-på-verksamhet i Tessins gymnastiksal, den klättervägg som klubben anser är den bästa.
– Vi siktar på att kunna hålla öppet ett par timmar varannan lördag i höst. Jag håller just nu på att kolla bokningarna där. Vi medlemmar kommer till en början betala hyran, men om det är en grupp personer som vill prova på så kanske vi kan ta 20-30 kronor i avgift.
Föreningen meddelar på sin facebooksida när aktiviteten drar igång.
– Det gäller att vi skapar ett system också. Kommer det 100 människor samtidigt kan vi inte ta hand om dem. Ska vi ha ett bokningssystem med föranmälan eller något annat? Det är vad vi i styrelsen diskuterar just nu, säger Mikael Knutsson.
Föreningen har även satsat pengar på kompetenshöjning i styrelsen för att kunna ta hand om prova-på-medlemmar.
– Vi har gjort iordning en klippa utomhus som passar nybörjare. Svenska klätterförbundet har gått in med pengar att utbilda ledare för prova-på-klättring utomhus också. Vi jobbar på många fronter samtidigt.