– Vi varvar utför och längdskidåkning. I dag har vi kört slalom på förmiddagen och längd på eftermiddagen, säger Caroline 18 år.
Så mycket skidträning har det annars inte blivit i år, men de kompenserar det på andra sätt. Caroline tränar mest med orienteringsklubben Nyköpings OK.
– Jag kör sex pass i veckan, mest löpträning. Intervaller, orienteringsteknik och lite styrka. Och så försöker jag cykla.
Pappa Mikael, 49 år, tränar fyra pass i veckan där han var tredje, fjärde vecka försöker köra ett riktigt långt pass.
– Två mil löpning för att börja lära kroppen orka, säger han.
Men hur kommer det sig att man anmäler sig till en skidtävling, när chansen att träna på snö innan är så liten?
– Ja, man hoppas ju alltid att det ska bli snö hemma, säger Mikael optimistiskt.
– Det här är ju en konditionstävling och jag tror inte att jag hade haft bättre konditionsmöjligheter för att lyckas med ett Vasalopp om jag fått massor av snötimmar. Vad jag hade haft är kanske lite bättre teknik, svarar Caroline och fortsätter.
– Men det kan man ju träna upp lite med inlines och rullskidor...och i stakmaskinen på gymmet.
Det här med Vasaloppet är dock inte obekant för någon av dem.
– Jag har kört Öppet spår ett par gånger, säger Mikael.
– Och jag har kört Tjejvasan och Kortvasan ett par gånger, inflikar Caroline.
Hur känns det att ge sig på 90 kilometer nu?
– Det känns som en spännande utmaning. Jag har ju aldrig kört så långt. Jag har aldrig varit aktiv så länge. Mitt längsta pass har varit fyra timmar, då cyklade jag, och jag har sprungit i tre, så nu blir det mest att se hur kroppen reagerar på att vara aktiv så länge.
Målet är att slå pappa Mikaels bästa tid på 8,18.
– Men jag vet inte om jag klarar det. Rimligt är kanske att göra det på nio timmar, säger Caroline.
De ska försöka hålla ihop så länge det går i spåret men Mikael är osäker på om de kan gå i mål tillsammans.
– Tanken är att vi ska köra tillsammans men vi får se hur länge vi kan hänga ihop. Vi får se vem som är starkast, säger han.
Caroline och Mikael har anmält sig till en hel del starter i Dalarna det här året. Förutom Öppet spår ska de vara med i Ultravasan (den 20 augusti) och Cykelvasan (den 13 augusti). Mikael ska dessutom testa Nattvasan för första gången och det tillsammans med sin andra dottern Filippa som är 15 år. Det loppet avgörs den 4 mars och med pannlampa. De har valt den kortare sträckan på 30 kilometer.
– Filippa gillar att åka fristil så därför anmälde vi oss till det loppet, säger Mikael.
Att vara med i Trippelvasan blev naturligt eftersom Mikael ville köra Cykelvasan igen – han har kört nio stycken så här långt – och Caroline ville testa Ultravasan. Eftersom båda skulle vara däruppe samtidigt så tyckte de att man kunde hänga med på varandras lopp.
– Det var så diskussionen gick och så hamnade vi där vi hamnade, säger Mikael och skrattar.
– Löpningen blir det tuffaste eftersom man håller på så länge. Man kan ju inte springa så fort om man ska orka hela vägen. Det blir ju mer än ett dubbelt maraton.
Vad är det som lockar att anmäla sig till sådana här långlopp?
– "Check på den" att man klarar det, säger Mikael.
– Det låter sjukt att springa 90 kilometer, jag vet, men det är att testa kroppens gränser. Vad jag gillar också är att man ska ta sig från A till B precis som i en orienteringstävling. Man springer inte varv efter varv, säger Caroline.