Löf tackar för sig – tre med rutin ska in

Dagarna innan måndagens ispremiär har Nyköping Gripen fått ett tungt besked.

3 augusti 2017 23:00

Den bärande anfallaren och kulturbäraren Mathias Löf tackar för sig.

– Vi står absolut inte oförberedda inför detta då det har legat på lut ett bra tag. Vi har all förståelse för att Mathias till sist valde att prioritera familjen och jag vet att det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, säger Magnus Eriksson i Gripens sportgrupp,

På isen har Löf, trots en del skador, snittat på hela 44 poäng de två senaste säsongerna i division 3 och hockeytvåan. Löf kom tillbaka och snidade till 11 i kvalserien och är helt enkelt en av de största individuella orsakerna till att Gripen har kunnat göra den här resan. Dessutom gick han in och krävde mest betalt i laget – med tillägget att det skulle vara noll kronor.

– Vi har absolut Löf att tacka för mycket och det är givetvis en stor ledarfigur även i omklädningsrummet. Det är en hel del rutin som har försvunnit i spelare som Löf, Johan Norberg, Markus Berg och ”Mackan” Andersson om man säger så. Men det är dags för en ny era nu, säger Eriksson.

På ledarsidan har som bekant Anders Grentzelius försvunnit. Med det tappet av glädjespridare så känns det viktigt att hitta en assisterande tränare med de egenskaperna. Och det ser det ut att kunna bli i form av Oskar Jernström, som tidigare har anslutit i sportgruppen från sin sejour i Falun.

– Ja, det är en pusselbit som kommer att passa väldigt bra – om det blir så. Det finns några saker för Oskar att lösa men vi jobbar efter det att Jernström blir vår assisterande tränare.

Nyköping Gripen jagar en etablerad back och en forward just nu – plus att man måste bredda forwardsbesättningen med ytterligare ett par spelare.

– En anfallare är vi väldigt nära med, kan bli klart i början av nästa vecka. I övrigt försöker vi ha lite is i magen.

– Vi jobbar på några namn, inga namn som är bekanta tidigare, spelare med stor division 1-erfarenhet. Ska var en back som kan spela på två backpar, gärna lite mera rutin.

På bredden har det nämligen försvunnit två tänkta tryoutspelare den senaste tiden. För det första Gripens största poängmaskin genom åren i division 4, som även var med på hela resan genom seriesystemet: Hampus Hulting har sagt att han tackar för sig.

– Hulting är verkligen en trotjänare, men han har valt att hålla på med annat så det blir inget spel, kommenterar Eriksson.

Sedan försvinner Fredrik Carlsson Skatteboe, som kom in från Nyköping Hockeys Ungdoms juniorer i slutet av förra säsongen. Han kommer fortsätta i något lag i USA.

– Det kommer finnas möjlighet för nya J20-spelare att testa i A-laget men det här betyder kanske också att vi även måste titta efter några spelare att bredda truppen med.

När det gäller tidigare Nyköpingsspelare som har varit väldigt intressanta kan vi konstatera att stabile tvåvägsbacken Martin Backolm är klar för Huddinge. En annan notering är att det är knäpptyst kring tuffe Petter Lindberg, som senast var i SSK men inte fick någon tröja i höst.

– Skulle möjligheten finnas så absolut, med den rutinen och de kvaliteterna – men han hade andra mål tidigare. Det är ingen som vi låter försvinna i väg bara, säger Magnus Eriksson.

Hur blev det med skicklige skridskoåkaren John Moberg?

– Det finns möjligheter fortfarande.

Det väntas in en testspelare som kommer från ett udda hockeyland och är född 1993...

...i övrigt kan vi konstatera att Nyköping Gripen var intresserade av den kvicke och allroundkunnige anfallaren Gilito Garcia, som är fostrad i Nyköpings Hockey men sedan hösten 2013 har varit i SSK:s juniorverksamhet.

– Vi hade gärna sett honom här, men han hade bland annat erbjudande om collagespel i USA.

En spelare som ansluter till SSK:s J20-lag är Carl Skärström som har varit hemma i Nyköping ett par gånger med Leksands juniorlag i SM-slutspel men alltså inte hamnar i Nyköping Gripen.

– Vi hade intresse där också, men Carl såg chansen att få träna med SSK:s A-lag och att det var bättre för hans utveckling.

Nu är i alla fall de som har skrivit på installerade. I stort sett alla kommer att bo i Nyköping. Målvakten Rasmus Hedström och Eddie Jinglöv E4-pendlar än så länge. På måndag klockan 18.00 presenteras hela laget på is...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!