Raymond har tränat hårt inför proffsdebuten

Han har väntat länge och på lördag får Nyköpingskillen Raymond Johansson äntligen göra proffsdebut. "Jag är hungrig och har tränat stenhårt för den här fajten" säger han.

Raymond Johansson med sin tidigare tränare Ulf SIlverbern. Han har gått från att vara boxare till att gilla brottning också.

Raymond Johansson med sin tidigare tränare Ulf SIlverbern. Han har gått från att vara boxare till att gilla brottning också.

Foto:

MMA2022-08-26 17:59

– Det känns bra. Invägningen är precis klar och jag klarade vikten. Jag vägde 66 kilo. Jag får max väga 66,3, säger Raymond.

Man kan höra att folk rycker i honom i bakgrunden och vill ha svar på en det ena, en det andra.

Under lördagen kommer han att möta Djaba Murtazaliev i fjäderviktsklassen. Båda MMA-utövarna gör sina proffsdebuter i galan, Fight Club Rush 13. 

– Vi har mycket att bevisa. Vi vill visa att vi hör hemma på den här scenen. Det är i varje fall vad jag kommer att göra. Det är en stor gala, riktigt proffsig och det är många blickar på den här matchen, så man vet aldrig vad det kan leda till. 

Vad vet du om din motståndare?

– Han kommer från en toppklubb i Sverige, han är lång, lite längre än mig och gillar grappling/brottning. Men det spelar ingen roll, det är två armar, två ben.

undefined
Under lördagen gör Raymond Johansson proffsdebut. Han möter Djaba Murtazaliev i Fight Club Rush 13, som avgörs i Solnahallen.

Djabas, som är 52 år, gick sin senaste match i februari och det slutade med en vinst (anaconda choke). Raymonds senaste notering i buren är från 2019 och då förlorade han på en rear naked choke.

– Jag började som boxare, så min grej har varit stående fajt men brottning är något som jag anammat också. Jag hoppas kunna visa det i den här fajten.

Varför har du bestämt dig för att bli proffs?

– Det är något jag alltid velat och suktat efter. Det är lite nu eller aldrig. 

Raymond har under åren dragits med skador, speciellt i sin axel.

–Jag är glad att den kampen är över. Jag har tränat bra nu. Jag har haft sparringhjälp från Järna och grapplerfolk från Elexir och min fys är väldigt bra. Jag har nog aldrig varit så bra tränad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!