"Alla kampsporter kommer att få problem"

"Det blir nog ingen mer submission wrestlingträning resten av året." Ulf Silverbern i Pancrase MMA Nyköping tror att passen kommer att se annorlunda ut ett bra tag.

Ulf Silverbern säger att eftersom MMA:n har tre ben att stå på – brottning, boxning och så thaiboxning – så har de lättare att komma tillbaka efter pandemin.

Ulf Silverbern säger att eftersom MMA:n har tre ben att stå på – brottning, boxning och så thaiboxning – så har de lättare att komma tillbaka efter pandemin.

Foto: Sandra Nordin

MMA2020-11-16 11:00

För Pancrase MMA Nyköping, som tvingades ställa in förrförra helgens tävling, har träningspassen ändrat sig igen. Borta är sparringen man mot man och i stället får medlemmarna slå på en säck, skuggboxas och träna lättare fys inomhus. Vill man verkligen bygga på fysiken så är det utepass som gäller men de är begränsade för ett visst antal.

– Och de passen är verkligen tuffa. De bygger, men inte alla klarar av dem. Man måste ha pannben. Jag tror att vi kommer att fortsätta med utomhusträningen året ut. Vet inte om det är vettigt att gå in tidigare, säger Ulf.

Föreningen hade i stort sett bara kommit igång med inomhusverksamheten innan det tog stopp igen. 

– Vi tappar ju nykomlingarna hela tiden, men trotjänarna finns i varje fall kvar.

Ulf säger att man på nytt får börja fokusera på tre block; vila för skadade medlemmar, rehab för de trasiga och så kan man bygga på fysiken.

– Samtidigt blir man lite provocerad när man ser att en del föreningar lägger upp bilder på sina träningspass. De har inte slutat att brottas. De flesta klubbar i storstäderna har inte ändrat sina pass över huvudtaget, men det handlar om att fortsätta eller att lägga ned. Alla har inte samma upplägg som vi som kan träna i ett gym. De driver ett företag och måste betala hyra. En kompis till mig är bara några veckor ifrån att behöva lägga ned allt, säger Ulf och fortsätter.

– Jag tror att alla kampsporter kommer att få problem efter det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!