Från Brandkärr till world cup – Awat i landslaget

Awat Kohzadi från Nyköping fanns med i det nya MMA-landslaget när sporten återstartar efter det långa pandemiuppehållet. World cup i Prag blir första stora uppgiften.

Awat Kohzadi vinner här en match på en Nyköpingsgala. Han har fortsatt utvecklats och finns under hösten med i landslaget.

Awat Kohzadi vinner här en match på en Nyköpingsgala. Han har fortsatt utvecklats och finns under hösten med i landslaget.

Foto: Tomas Larsson

MMA2021-08-14 08:51

Nästan hela 2020 och halva 2021 försvann för nästan alla MMA-fighters. Awat Kohzadi vann SM innan pandemin och kom med i det återstartade landslaget.

–Men jag har hunnit med att bygga upp mig och bli mera allround. Visst, jag har blivit bättre i mitt stående game men framför allt jobbat riktigt bra med brottningen. Jag har haft en rysk tränare här som har nött mycket kontring från brottning med mig, säger Awat, som tävlar för Västerås.

Det är fortfarande svårt att få till MMA-matcher.

– Därför kör jag i gång med en kickboxningsmatch, vill väcka tävlingskänslan – för att inte bli onödigt nervös när man inte har tävlat på så länge. Jag vill komma väldigt förberedd inför world cup.

Den 8 september i Prag är det dags för Awats största match i karriären. Motståndet blir tufft.

– I min viktklass (bantamvikt 61,2 kilo) är många väldigt snabba och flera ryssar är extremt starka i brottningen, viktigt med hela gamet. Därför är det väldigt viktigt att jag inte har någon svag punkt.

Det väntar någon till världscup och närmare årsskiftet även ett VM där MMA-landslaget har hävdat sig bra.

– Efter VM är det ingen snack om något annat än att bli proffs. 

Han har kvar starka band till Nyköping.

– Det är väldigt många, speciellt från Brandkärr där jag växte upp, som följer och supportar mig. Jag är stolt över att ha tagit mig från Brandkärr till World cup – men är inte nöjd med det. Jag vill visa att det går att sig hela vägen...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!