Ny MMA-match för Niklas – även om fokus ligger på BJJ

För nästan ett halvt år sedan debuterade Niklas Borgström i oktagonen. På lördag gör Nyköpingsutövaren sin andra MMA-tävling, även denna gång är det en hemmafajt, Legal Brawl Fighting.

Ny MMA-gala i Nyköping. På lördag avgörs Legal Brawl Fighting. En av deltagarna är arrangörsklubben Team Escalates Niklas Borgström (till höger).

Ny MMA-gala i Nyköping. På lördag avgörs Legal Brawl Fighting. En av deltagarna är arrangörsklubben Team Escalates Niklas Borgström (till höger).

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

MMA2022-04-22 18:02

– Det var kul senast så vi kör på igen, säger Niklas med ett skratt.

Han behövde inte fundera länge på om han skulle gå in i buren igen

– Jag ville tävla mer i år, lite fler sporter, och då dök det här upp som en bra uppvärmning. 

Annars har Niklas planer på att tävla i en BJJ-tävling (brasiliansk jiujitsu) i Vallentuna om tre veckor, även om han säger att det är den disciplinen han tränat minst på så här långt.

– Jag började med det ganska nyligen, men jag tänkte att det var kul så jag kör en tävling. Jag är tävlingsmänniska, man ska motionera lite och så får man tävla.

Men nu är det alltså MMA som gäller. Niklas vann premiären med ett halslås, nu ska han möta en Linköpingsfajter.

– Jag har precis fått reda på hans namn, men jag vet inget om honom än, säger han.

– Niklas möter en ganska lång kille från Linköping och vi tror att all brottningsträning kombinerat med thaiboxning kommer vara lyckosamt, säger Ulf Silverbern en av Niklas tränare i Team Escalate.

Nyköpingsklubb arrangerar dessutom tävlingen.

undefined
Niklas Borgström fick till en strypning i den första ronden i sin premiärmatch. Nu ska han in i ringen igen. Den här gången möter han en kille från Linköping.

Niklas har bytt viktklass från premiären och gått från 77,1 till 70.

– Jag har bantat ned mig hela våren, i egentligen helt andra syften för att bli lättare i kroppen. Och då har det varit bra att ha ett mål att gå ned en viktklass också. Det sätter press på en.

Hur har du tänkt träningsmässigt efter den första fajten?

– Jag har tränat på och så har jag haft en del skador, på knä och axel, så det har varit lugnt de senaste veckorna. Det har varit en lugn uppladdning. Jag har mest fokuserat på att komma ned i rätt vikt och jobba runt skadorna så att man inte skadar sig mer. Man måste kunna fortsätta med livet efteråt. Jag börjar komma upp i åldern och det här är ändå en amatörtävling. Det kanske inte är värt att vara sjukskriven i tre månader för att få slåss lite i en bur.

Men du har inte ont längre?

– Det är lite ömt men jag vill inte provocera de delarna. Bättre att man gör sig illa på lördag.

undefined
Niklas fick en fläskläpp senast det begav sig, det återstår att se vad som händer på lördag.

Förutom Niklas match avgörs 19 andra under lördagen. 

– Det blir flera stycken intressanta A-matcher. Vi kör även denna gång i klubblokalen (Elixir) då det varit svårt att hitta lokal tidigare på grund av covid.  Det får inte plats så många åskådare men en hel del förköp är redan gjorda. Det känns bra att vi inte går back på evenemanget, säger Ulf Silverbern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!