Mockingjays tror på RM-guld

En bantad trupp, men Nyköpingsklubben Cheer Legacy har ändå medalj i sikte då RM avgörs på Rosvalla under lördagen. – Vi har högst svårighetsprocent av alla lagen, säger tränaren Isabell Krantz.

22 februari 2018 14:55

För några veckor sedan tog Mockingjay-laget ett överraskande DM-silver i seniorklassen nivå 2. I och med det kvalificerade man sig dessutom till helgens mästerskap. Men lagets otur med skador och sjukdomar – innan den förra tävlingen drabbades en av lagmedlemmarna av en fraktur i foten – har fortsatt. Truppen har gått från 20 till 12.

– Men det kan vara vår styrka nu. Vi har räknat lite och tittat på andra lags protokoll och vi har helt klart svårast program av alla, säger Isabell.

Guld finns inom räckhåll alltså om allt går vägen.

– Men vi är lika glada över att bli trea. Medalj tycker jag dock att tjejerna är värda.

Laget tillbringade fredagskvällen att ställa i ordning B-hallen för uppvärmning. En uppgift som egentligen Luleåklubben hade på sitt bord.

– Men eftersom de slog runt med sin buss tyckte vi att de skulle slippa. De är chockade och si ska göra vårt bästa för att stötta dem. Det var ju småbarn på bussen också, säger Isabell.

Några svagheter i ert lag?

– Skulle vara bygget.

29 föreningar gör upp om 20 RM- och SM-guld under helgen. RM avgörs under lördagen och SM arrangeras dagen efter i ishallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Gustafzon Cummings