Det börjar närma sig ungdoms-SM i Linköping. Hannes är där man vanligtvis hittar honom nuförtiden – i crossfitlokalen på Gasverksvägen i Nyköping.
– Jag tränar tio pass i veckan, det blir dubbla pass för det mesta eftersom jag är här fem sex dagar. Och jag har haft tur som får hålla i lite kurser här också, säger han och ler brett.
Egentligen var det hockeyspelare han skulle bli. Hannes andades och levde hockey men för tre år sedan tvingades han ge upp karriären.
– Jag hade fått för mycket skador, för många hjärnskakningar. Här är risken inte lika stor för det om jag nu inte tappar något i huvudet, skojar han.
Att det skulle bli crossfit han skulle börja träna var ganska naturligt också.
– Ärligt talat gillade jag mest fysträning under hockeyn och träningen under sommarhalvåret som man fick lägga upp själv. Det där med isjobbet var jag inte lika bra på.
Och är det något som krävs i den relativt nya sporten så är det just träning. På frågan vad som skiljer funktionell fitness och crossfit har Hannes lite svårt att hitta ett konkret svar.
– En del tester kan skilja men egentligen är det väl så att den ena vill in i den svenska idrottsfamiljen och den andra är ett företag.
Svenska Förbundet för funktionell fitness (Swe3F) har under några år lämnat in ansökan för medlemskap i RF (Riksidrottsförbundet), men fått avslag. För unga och för få medlemmar har anledningen varit.
I Sverige finns det annars 45 föreningar som är anslutna till Swe3F, som har funnits i fyra år. Det svenska förbundet var för övrigt det första från Europa att inkluderas i det Internationella förbundet iF3.
Hannes bryr sig egentligen inte. Han gillar träningsmomenten och längtar ut till tävlingarna. Hittills har de flesta varit digitala på grund av pandemin.
– Jag kvalade till USM i våras. Vi filmade alla tester och skickade in dem. Innan dess var det ett tag sedan det var ett mästerskap för oss tonåringar.
Den här veckan har varit lite hektiskt. Samtidigt som han måste förbereda sig för det svenska mästerskapet har han kvalat till en stor tysk tävling.
– Jag har dragit på det lite så i söndags gick tiden ut för första kvalet så jag var tvungen att klara av det innan dess. Nästa kval måste jag har gjort innan nu på söndag.
Och då ska fyra mastiga tester i Linköping klaras av också. Tufft värre.
– Det som gäller i den här sporten är vem som orkar plåga sig mest, säger Hannes och ler.
Under tävlingarna måste alla deltagarna klara av olika moment, eller tester som det kallas. Det brukar röra sig om kondition, styrka och gymnastisk.
Inför mästerskapet har deltagarna fått testerna hemskickade en vecka i förväg, annars brukar man få dem nästan direkt innan start.
– Det är det som är charmen. I grund och botten handlar det om att man ska vara så vältränad som möjligt och då gäller det att man kan anpassa sig till nya saker, säger Hannes som främst gillar tyngdlyftningsmomentet.
Men det kan inte bli för mycket av den träningen, eftersom han även ska kunna klättra i rep, hänga i ringar, hoppa upp på boxar och så vidare.
I helgens tävling består en av testerna, den som fokuserar på konditionen, av burpees, rodd, dubbelhopp med hopprep och löpning.
– Totalt 2 500 meter löpning, 100 kalorier – det är ett mått – i rodden, 200 hopprepshopp och 50 burpees. Den som gör det snabbast vinner, berättar Hannes.
Och det är bara ett av fyra tester som ska klaras av.