Den nytagna bilderna visar en pigg 56-åring.
– Jag sitter inte hemma på kvällen och jobbar, som jag gjorde tidigare. Jag satsar mer på sömn, sover bättre och ställer klockan en halvtimme tidigare. Det gäller hela tiden att ta små steg. En sak som jag prioriterat initialt är att försöka ha en lugn morgon och en bra frukost. Och där är din "mug oats" till stor glädje. Den passade mig väldigt bra, säger Kecke Lund som äter den speciellt frukosten med havregryn fem gånger i veckan.
När SN tipsar om bananpannkaka med havregryn vill han genast ha det receptet också.
– Jag är lite piggare nu än vad jag varit på morgonen tidigare. Det hänger ihop. De dagar man äter en schyst frukost och får en lugn start blir alltid lite bättre dagar. Man är lite fräschare under dagen.
Kecke berättar också att han oftare tar med sig matlåda till jobbet och därför har bättre kontroll på vad han stoppar i sig.
Känns det som om du försakar något?
– Inte ett dugg. Jag har nästan helt vant mig av med chips, godis och glass och det var något jag åt ofta tidigare. Jag tror inte jag har ätit glass mer än två gånger i sommar. Det finns ingen saknad. Jag har istället gått ut i trädgården och plockat lite plommon eller tagit av min frus tomater, det är godis.
Träningen har däremot inte gått lika bra. En gammal knäskada dök upp så Kecke fick börja rehaba i stället.
– Jag fick en bra start men så blev det tokigt med knät. Men det är på bättringsvägen och jag har börjat smyga igång igen. Jag var kanske lite för ambitiös med styrketräningen i början.
Kecke Lundh hoppade på sin hälsoresa i slutet av juni efter att under många år provat olika dieter och viktminskningsprogram. Han är testpilot i ett projekt som Thomas Lövgren på Rygg- och Ledkliniken startat. Arbetsnamnet är 16 weeks of wellness, vilket ska var en motsats till populära 16 weeks of hell. Tanken är att alla deltagare så småningom ska få skräddarsydda kost- och träningsprogram och att man sakta men säkert ska komma i bättre form.
– Man ska inte titta på vågen, jag vet, men jag har tappat sju kilo. Det går sakta, sakta, sakta men jag tror mer på det här än att förlora mycket på en gång. Vad man ska ha med sig är att jag varit överviktig i 25-30 år så man måste vara beredd på att det tar tid, säger han.
Är det något som du skulle vilja ändra på i upplägget?
– Eftersom jag är lite som en ambassadör för projektet har jag sagt att jag skulle vilja ha tillgång till en KBT-terapeut. Det är nyckeln så att man inte åker tillbaks igen. Och sedan att man tittar lite mer på nära och kära, att man ser på anhörig information. Det har jag tagit med Thomas och det kommer de att ta med sig i programmet.