Bildspel: Hampus gladde när säsongen krockade igång

När SMK Nyköping öppnade portarna till hemmapremiären på Björshultsbanan med folkrace ringlade köerna långa till en bra publikplats. Hampus Jakobsson, SMK Nyköping, vann juniorklassen.

Foto:

MOTORSPORT2014-05-09 22:27

Suget till premiären märktes tydligt. Energin flödade hos de 70 deltagarna. Publiken, drygt 500, fick uppleva, spänning, vändningar, rullningar och tajta närkamper.

Banan var välpreparerad i premiären och många bilar fick bra fäste med ordentliga farter. Men en del bilar såg rätt tilltygade ut efter tävlingarna.

Mest kunde man glädjas åt Hampus Jakobssons körning. 15 kvalpoäng efter tvåa, fyra och en seger.

– Jag blev vänd i starten i kvalheat ett, tappade lite rytm men lyckades köra upp mig till en andraplats, säger Jakob.

I finalen tog han starten och släppte inte förbi någon under de fem varven. En konkurrent var uppe och nosade på Hampus bil, men föll tillbaka.

Är du nöjd med din insats?

– Jag hade önskat lite mer konkurrens. Vi blev för få i klassen för att behöva ge ett riktigt styrkebevis och maximera insatsen, säger Hampus. 

– Min Saab 9000 är en riktig stridsvagn på banan, bred som paddor, inte lätt för konkurrenterna att köra om. Dessutom startsnabb, tillägger Vrenaboende SMK-aren Hampus.

Enda lilla missödet var en duttning i räcket på tredje varvet i finalen men det störde honom knappast. I övrigt blev det ingen A-finalplats för övriga SMK-seniorer. Gnestas Valdemar Nord körde tufft och gav mycket stryk åt konkurrenterna, men slutade fyra i C-finalen.

Där försvann också Jonas "Drutten" Larsson, som tvingades bryta liksom Mikael Karlsson, Gnesta MK, i B-finalen.

Kvällstävlingar körs bara två varv i kvalet. Starten blir då extra viktig. Nu fick publiken i alla fall se åkarna köra fem varv i de fyra finalerna.

Bengt Skagerström

Bildtexter:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!