Unga Dainoncyklister kommer på bred front i MTB

CK Dainons MTB-sektion visade i helgen att Nyköpingsklubben har bra fart på ungdomssidan.

CK Dainons August Jacobsen, Melker Högberg och Victor Jacobsen vurpade alla på Vingåkers deltävling i Sörmlandsserien men cyklade ändå till sig bra placeringar.

MTB2021-09-08 08:30

De tre Dainonåkarna på tredje deltävlingen i Sörmlandsserien i Vingåker fick verkligen kämpa för sina placeringar med löst grus i flera kurvor som gav många vurpor.

undefined
Melker Högberg CK Dainon

I 13–14-årsklassen låg Melker Högberg i täten på första varvet, vurpade – men slutade ändå tvåa. August Jacobsen drogs in i en krasch när startrakan blev till stig; körde i mål som sexa.

Även Victor Jacobsen i PF 15–16 vurpade, såg ut att bli fyra – men tog en placering när han tryckte till i pulkabacken ut på sista varvet.

undefined
August Jacobsen CK Dainon

Unge Hjalmar Eriksson vann en spurtuppgörelse om sista etappsegern på stora XCC i Huskvarna cup. Adele Palmqvist avslutade med ytterligare ett starkt lopp i samma flerdagarstävling och försvarade femteplatsen; en riktigt bra prestation i tuffa D15–16-klassen.

undefined
Adele Palmqvist var totalfemma i Huskvarna.

Med runt 50 tränande ungdomar finns förutsättningar till många gulsvarta när Dainon arrangerar finalen på Sörmlandsserien.