Nicklas Grossmann jagar ny klubb

Forna NHL-proffset Nicklas Grossmann har inga planer på att varva ner eller se hockeyspelandet som ett avslutat kapitel. – Jag har mycket bensin kvar i tanken, säger den Vagnhäradsbördige backen.

15 maj 2017 12:30

Den 32-årige backbjässen befinner sig för närvarande ute vid sommarboendet i Trosa. En hemtam och rogivande miljö – kanske rentav idealisk när det kommer till att fundera, tänka och resonera kring sin framtid. Gällande hockeyframtiden vet Nicklas inte jättemycket, mer än att det ska vara en framtid på is.

– Det är spela som gäller, slår han fast.

Och 32 är samtidigt ingen ålder, han har på det hela taget inte varit särskilt skadedrabbad och bland meriterna finns såväl landslagsspel som flera hundra NHL-matcher.

– Just nu försöker jag se över vilka alternativ som finns. Men det har så här långt inte hänt så mycket, utan det har varit en lugn sommar, beskriver han det rådande läget.

Säsongen som gick beskriver han som hattig. Den började sedvanligt på andra sidan Atlanten, men så småningom bröts kontraktet med NHL-laget Calgary Flames och Grossmann hamnade i ett ovisst läge. Lösningen blev till sist comeback i Sverige, och spel i SHL med Örebro. Tiden där ser han nu som ett avslutat kapitel – även om SHL-klubben i officiell mening inte gått ut med det ännu.

– Intrycket jag fått från tränarna är att det är andra filosofier och tankar som gäller där inför kommande säsong. Men det är inga sura miner från min sida, det är ju så här branschen fungerar, säger Grossmann.

Han säger sig ändå vara nöjd med vad han lyckades åstadkomma där, utifrån förutsättningarna. Det blev totalt 28 SHL-matcher säsongen som gick, två målgivande passningar och dessutom tillförordnad lagkapten under en period då Viktor Ekblom gick skadad.

– Det var en positiv tid. Ett kanongäng, och det kändes som att jag hängde med bra och kunde bidra med det jag kan.

Det är just det sistnämnda, att bidra med det han kan, som är en central del i vad som kan tänkas vänta härnäst.

– Man vill ju få en bra roll som man kan bidra i. Och sedan ska det ju passa familjen också, säger Nicklas.

Han säger sig inte ha några konkreta kontraktsförslag att ta ställning till ännu.

– Spel i Sverige är väl att föredra. Men dörren till spel i Europa är väl inte helt stängd den heller – jag är öppen för mycket.

En dörr som han aldrig stänger är den till allsvenska Södertälje SK, där han figurerat tidigare.

– Jag har pratat med Mats Waltin (SSK-tränare, vår anmärkning) och han har sträckt ut en hand, vilket jag förstås respekterar, men det lutar inte åt något håll just nu.

När känner du att det vore skönt att ha klart med framtiden?

– Framåt augusti vore inte fel, så att man kan vara med från start när lag börjar gå på is, träna hårt, spela träningsmatcher och så vidare. Så det finns lite tid kvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!