Ny knapp seger mot Hanviken

Nyköpings SK fortsätter att sätta spelet inför den första säsongen i västra hockeyettan. Det blev en ny knapp seger mot Tyresö Hanviken, 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) den här gången.

4 september 2019 21:56

Nyköping fick lägga ner mycket kraft på att döda utvisningar, inte minst i mellanakten. Men hemmalaget i alla fall med att tillverka ett mål att spela på. Det var Christian Axelsson, som gjorde succé i utlåningen från Linden men kom tillbaka till Nyköping, som gjorde målet. Han assisterades av Gilito Garcia och Daniel Ohlsson. Gott om backar i fjärdeenheten då det fortfarande fattas hela forwards.

Nyköping fick inte tillbaka så mycket av domaren i tredje perioden – men det gick att skapa ett längre momentum ändå. Första bytet med ett längre tryck var det just Garcia och Axelsson som tryckte fast pucken.

Logiskt i det läget att 2–0 kom; Marcus Lindblom assisterade Oliwer Stensson. Lite av klasslirare på division 1-nivå det där.

Nyköping gick för 3–0. Hanviken var inte ofarliga i spelvändningarna – hade ett bortdömt – men hemmalaget var lite sådär ”Huddingeintensiva”; fyllde på med folk när det fanns tillfälle och hade bra aggressivitet djupt nere i gästernas zon.

En nolla bakåt är givetvis också bra att ha i bagaget.

Det gick som sagt åt lite för mycket energi med en man mindre på isen och skotten landade på 24–22, vilket är en väl låg siffra i hemmakolumnen mot ett lag som förväntas hamna på nedre halvan i östra hockeyettan.

Publiksiffrorna var lite lovande i början av träningssäsongen, men 235 åskådare är ingen jättekul siffra – även om Hanviken inte drar.

Men vi får se vad det kan bli när det är dags för lite av ett klassikermöte med glöd på fredag. Visby Roma kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!