Ny tränare klar – och två spelare testas

Det blev till sist ett test i Nyköping Gripens tröja för John Moberg, som aldrig har etablerat sig i ett division 1-lag men förra året vräkte in nästan 70 poäng i hockeytvåan med först Trångsund och avslutningsvis Gripen.

4 september 2017 12:51

Nyköping Gripen Hockey har signerat med en assisterande tränare – och det kommer två testspelare till lika många lediga forwardsplatser. John Moberg hade en extremt bra höst i Trångsund då han med 19 mål och 31 assist och med drivande spel var division 2-seriens bästa anfallare. Just innan transferfönstret stängde kom Moberg till Gripen och även om det var mera upp och ner gjorde han 12 poäng i kvalserien och var i några matcher en direkt avgörande faktor. Han fick också ett kontraktsförslag tidigt i våras.

– Moberg kunde inte bestämma sig då och har inte sommartränat speciellt mycket, men har fått tillbaka hockeysuget – och har själv varit i kontakt med oss. Det är ju en väldigt skicklig spelare division 2-nivå, som givetvis kan utvecklas vidare i division 1, säger Magnus Eriksson i Nyköping Gripens sportgrupp.

Haninge som kastades ut ur division 1 av ekonomiska skäl i fredags bett sina spelare att inte gå till någon annan klubb under måndagen och tisdagen. Men om degraderingen kvarstår kommer en 23-årig SSK-fostrad allroundkunnig anfallare vid namn Jakob Wallin ansluta till Nyköping Gripens träningar i mitten av veckan.

– Han vill han spela division 1-hockey och vill bo kvar i Södertälje. Men tränarna vill kika på båda två innan de får ta beslutet, så blir det mitt bord komma överens på papper, säger Magnus Eriksson.

Ytterligare en anfallare är den intensivt jobbande och rätt tuffe ytterforwarden Elias Bjuhr.

– Han har börjat pratat med oss och tränarna, men det är fortfarande prio att spela utomlands. Tiden börjar bli knapp. Vi skulle se Bjuhr som en stor tillgång även på kort sikt och kan tänka oss en överenskommelse där han startar säsongen hos oss och har en klausul att få gå utomlands.

Haninge har ett par skapliga backar och så utmärkte sig AIK-fostrade Nick Hedemyr mot er med två bastanta straffmål – intressant?

– Han verkar vara duktig – men det här är ju en färsk nyhet och vi vill avvakta Haninges process. När det gäller backar är det alltid intressant men vi har också några andra som vi får se vart vi landar med först. Vi söker en back som har rätt stor division 1-rutin och kan gå in i första- eller andrablocket.

Hur är läget med centern Albin Ivarsson Hamberg som fortfarande testar i AIK?

– Det är Oscar Jernström som har kontakt med Anders Gozzi som liksom laget just har kommit tillbaka från Schweiz. Skulle det exempelvis bli så att Ivarsson blir utlånad i första skedet har vi ju anmält intresse att vi vill att han spelar hos oss.

Apropå Oscar Jernström så är den assisterande tränaren nu också är klar på papperet efter att ha fått det att fungera med tiden även vid sidan om isen.

– Det är en bra kille, en Nyköpingsgrabb i grunden som har rutin från diverse ligor som spelare, har haft viktiga ledaruppgifter i Falun och har ett bra kontaktnät.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson

Ämnen du kan följa