Nyköping tar över Huddinges koncept

Det blir, som SN-sporten har spekulerat i, Fredrik Mälberg som tar över som A-lagstränare. Han blir en viktig byggsten för Nyköpings Hockey Ungdom även i rollen som sportchef och junioransvarig. Tidigare har Sara Ridderlund kontrakterats som ungdomsansvarig. NH Ungdom har tagit över delar av Huddinges organisation.

13 maj 2019 11:02

– Och det är vi väldigt stolta över, att de nu kan fortsätta med det jobbet – fast i Nyköping. Fredrik och Sara har samarbetat bra och nu kommer de kunna skapa en samstämmighet när Fredrik får hand om juniorblocket och Sara ungdomssidan, säger NH Ungdoms ordförande Niklas Eriksson.

Med Mälberg i rollen som förutom A-lagstränare även sportchef och junioransvarig hoppas han att klubben ska kunna ta nästa steg i utvecklingen.

– Ambitionen är att göra det bättre än förra säsongen.

NH Ungdom håller på att jobba med att utveckla hela organisationen. Det behövs också mer folk in i alla led för att kunna driva det framåt och uppåt, säger Niklas.

– Vi har en plan med allt från det sportsliga med allt runt A-laget i ena änden och ungdomsverksamheten i den andra, där vi är glada över att ha lyckats värva Sara hit, till marknadsgruppen och arrangemang runt matcherna. Och att även göra det på rätt sätt, med rätt värderingar.

Det finns mycket annat i en förening som är minst lika viktigt som sportslig framgång för A-laget, men det skapar intresse för att jobba i förningen och är något för ungdomsspelare att sikta på.

– Mälberg har nått minst playoff och ofta kvalserien de åtta senaste åren han har tränat ett lag (säsongen i Hammarby blev bara halv) och det är ju en fantastisk prestation.

Då krävs också en ekonomi i balans. Nyköping Gripen spelade vidare med dispens och var sista april tvungen att visa upp ett eget kapital på 200 000 kronor. Där är Niklas Eriksson optimistisk:

– När vi stämde av i januari hade vi jobbat bort skulderna och hade ett överskott på drygt en halv miljon den här säsongen, Sedan dess har vi haft några inkomstbringande arrangemang. Vi håller på att sammanställa bokslutet, som ska lämnas in till licensnämnden sista maj, men kravet för det egna kapitalet förutsätter jag att vi klarar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson