På tisdagskvällen kom division 1-rivalen Tranås, som spelar i hockeyettans södra serie, på besök till Rosvalla. Tranås som förra säsongen slutade fyra i kvalserien till Hockeyallsvenskan såg vi inte mycket av. Nyköping kändes piggare matchen igenom och det var dem som stod för de flesta av chanserna.

Poängmässigt stack backen Hampus Karlsson ut. Det var han som tidigt i första perioden gjorde 1–0-målet och sedan var han även med och assisterade till Henric Olséns 2–0-mål i andra perioden.

– Det var bara att skjuta, det var bra skymning, grabbarna gjorde det bra, säger Hampus Karlsson om sitt ledningsmål.

Artikelbild

| Det var bra fart under skridskorna ute på isen.

Han hade ett stort leende på läpparna och han var hyfsat nöjd med matchen överlag.

– Det kändes rätt bra, det var bra fart där ute kändes det som och det är ett bra lag vi möter, säger han.

Hampus Karlsson är en av backarna som kämpar för att ta en ordinarie plats i laget när säsongen väl kickar igång. Dagens poängsskörd ger honom givetvis bra förutsättningar.

– Jag får vara nöjd med min insats, det är inte alltid man gör två pinnar som back. Det var kul, säger han.

Artikelbild

| Hampus Karlsson gjorde två poäng totalt och är nöjd med sin insats.

Bara minuter efter Henric Olséns 2–0 mål i mitten på andra perioden kunde det varit 3–0. Det trodde åtminstone både publiken och Nyköpingsspelarna. Andreas Maier och Oliver Hadzinikulić kom i ett i 2 mot 1-läge. Maier spelade pucken i sidled framför Tranåsmålvakten till en ren Oliver Hadzinikulić som bara har att raka dit pucken i ett helt öppet mål. Han sträcker armarna i luften och jublar, men på något mirakulöst vis lyckas en Tranåsspelare få fatt på pucken och istället kontra. Alla var förvånade. Även tränare Fredrik Mälberg.

– Enligt domaren var det inte mål, men jag tycker att den var inne. Jag tyckte den tog i den vita plasten men sen studsade den ut direkt. Vi har tre inne och det är ett jättefint anfall också, så det är synd att det inte kan bli en kasse, säger Mälberg.

Artikelbild

| Ska Nyköping vara på väg uppåt mot att bli ett allettanlag? Målvaktsbesättningen ser i alla fall strark ut, här Oscar Malm.

Tränaren var annars riktigt nöjd med hur det såg ut mot Tranås.

– Vi krigar och tävlar mer och det gör att vi vinner. Jag tycker vi blixtrar till och har bra kombinationer. När vi skapar tryck, det tyckte jag även mot Södertälje, så ser vi att vi har det i oss, säger han.

Artikelbild

| Marcus Lindbom i uppbyggnadsfasen.

Han gav också beröm till målvakten Oscar Malm som hade förtroendet att vakta buren. Tranås var inte helt utan chanser även om det här verkligen kändes som Nyköpings match. När de väl kom igenom var krutet i bössorna blött eller så stod nämnde Malm ivägen. Han gjorde ett par riktigt snygga räddningar i första perioden och stod också bra emot i slutet. Även om han fick kapitulera när Tranås efter mycket om och men lyckades få dit reduceringen tre minuter från slutet.

Nyköpings försvarsspel och även boxplay kändes organiserat och stabilt. Tränare Fredrik Mälberg har förklaringen.

Artikelbild

– Vi har tränat försvarsspel de sista tre träningarna efter Södertäljematchen bara för att få någon typ av ryggrad i spelet. Det tycker jag att man ser, även om vi inte kanske alltid gör rätt så finns det någon typ av linje vi håller oss till och lite av en struktur, säger han.

Överlag var känslan att Nyköping hade kontroll på tillställningen från början till slut. Visst syntes en del slarvfel på fel ställen i banan vilket ledde till onödiga kontringar, men Nyköping vann rättvist. Nästa match är redan på torsdag, också hemma, mot Vimmerby.