Nyköpingsborna tipsar – de vinner EM–finalen på söndag

England eller Spanien. Det är frågan på allas läppar inför morgondagens EM–final. SN gav sig ut på Nyköpings gator för att ta reda på de lokala sympatierna.

Spanien vinner EM, i alla fall om man ska tro Nyköpingsborna.

Spanien vinner EM, i alla fall om man ska tro Nyköpingsborna.

Foto: Jacob Hede

Nyköping2024-07-13 21:28

Det återstår nu endast en match av sommarens fotbollsfest. Finalen mellan England och Spanien spelas klockan nio på söndag kväll.

Ifall man ska tro Nyköpingsborna blir det en jämn match som väntar – men till slut kommer Spanien att krönas till Europamästare. 

Totalt deltog 42 personer i miniundersökningen. Av dessa trodde 22 personer på Spanien och 20 personer på England som segrare.

undefined
Slutresultatet skrevs till 22 röster mot 20 till fördel för Spanien.
undefined
Englands Jude Bellingham har varit en av de bärande spelarna på vägen fram till EM-finalen. Bland annat cykelsparkade han in ett kvitteringmål mot Schweiz på tilläggstid i kvartsfinalen.
undefined
Spaniens Lamine Yamal har varit en av Spaniens bästa spelare under turneringen. Han skruvade in ett kvitteringsmål från distans mot Frankrike i semin.

Oliver Engvall motiverar sin röst på Spanien genom att ge den engelska fotbollen en känga. 

– Jag tror att Spanien vinner på tack vare att de spelar vacker fotboll, de har haft ett bättre spel. England har inte övertygat, de har knappt vunnit en match på ordinarie speltid, säger han.

Vännerna Mushtaq Tahmid och Tova Einarsson håller inte med.

– Jag tror på England, de har ett väldigt bra lag. It´s coming home, säger Mushtaq Tahmid.

undefined
Oliver Engvall tror på Spanien, ”de spelar vackrare fotboll”.
undefined
Mushtaq Tahmid och Tova Einarsson tror att ”football is coming home”, England vinner alltså.
undefined
Vännerna Christian och David är inte överens om vilket lag som kammar hem Europamästar-titeln. Christian tror på England och David på Spanien.

Självklart hördes även Nyköpings fotbollsexpertis i denna brännande fråga. Sagvan Abdulsatar, tränare i IFK Nyköping, medger att Spanien sett starkast ut, men tror ändå på engelsmännen.

– England har haft en enklare till finalen, och Spanien har imponerat mer. Jag tror ändå att England har en större längtan – tänk hur längesedan det var de vann något stort, och hur mycket det skulle betyda. Det är väldigt öppet, men jag tror England tar hem det, säger han.

Bissarnas tränare Magnus Karlsson är inne på samma spår.

– England har haft det där flaxet som behövs för att vinna turneringar. Jag trodde på dem redan från början faktiskt, trots att Spanien spelat bättre, säger han.

undefined
IFK-tränaren Sagvan Abdulsatar menar att Englands stora längtan efter en mästerskapsseger kan bli avgörande.
undefined
Magnus Karlsson, tränare i Nyköping BIS, har trott på England från start. "De har haft flaxet som behövs för att vinna genom hela turneringen. De behöver egentligen bara ha det i en match till, men Spanien har spelat bättre fotboll" säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!