I mörkret bakom Kunskapsskolan syns några skuggfigurer. Vore det inte för den hårda rockmusiken och instruktören Tobias Nelvigs peppande röst om att det är tio sekunder kvar, skulle man verkligen undra vad som försigår.
Nu förstår man ganska snart att det är fråga om träning och att skuggorna sliter med olika övningar.
– Det är speciellt, men man lär sig, säger Lotta Nystrand medan hon byter från utfallsövningar till knäböj.
– Jag behöver träna och det här är det bästa jag kan göra just nu, fortsätter hon.
Det är många som följer hennes exempel.
– Sedan andravågen drog in har vi anpassat väldigt mycket. Vi försöker se till att grupperna inte är så stora och har också flyttat ut en del pass, säger Tobias.
Många fler än i våras visar det sig när han räknar igenom dem. Det finns totalt 19 stycken. Allt från stärkande promenader och 70+-träning till corepass.
– Vi måste försöka behålla de medlemmar som verkligen älskade att gå på gruppträning men som inte känner sig så säkra nu. Utepassen har vi på Rosvalla eller på grusplanen bakom gymmet, säger Tobias.
Är det svårt att lägga upp sådana här utepass?
– Det mest begränsande är egentligen vilken utrustning du tar ut. Det är det som är bökigt. Grejerna blir smutsiga och måste rengöras efteråt. Det bästa är att använda kroppen som verktyg, då kan man egentligen göra hur mycket som helst.
Vid tisdagens cirkelpass fanns det 12 övningar som motionärerna gick igenom under tre varv.
Det finns ett pass för alla?
– Ja, vi försöker pusha för att vi ska vara ute så mycket som möjligt nu när vädret tillåter det. Det är sällan vi ställer in ett pass. Vi har även pass inomhus men där har vi reducerat hur många som kan anmäla sig.
Alla inomhuspassen körs i stora hallen som egentligen rymmer 120 utövare, nu får 12 personer träna där.
Tobias har även sett till att göra i ordning två rum i Friskis och Svettis lokaler där man kan träna individuellt. I den ena får 15 personer plats, i den andra åtta.
– Du tar en klädnypa när du ska träna. Finns det ingen klädnypa så får du vänta tills det finns en där.
Har antalet personer som tränar minskat under pandemin?
– Ja, speciellt bland de äldre. Man får utveckla utomhuspassen så de känner att de får en plats där i stället. Det är ingen megakatastrof ännu för vår del utan vi är hoppfulla att det kommer att gå bra.