– Det har varit lite telefon. Vi tittar efter förstärkningar nu när vi hoppas på en längre säsong, efter onsdagen minskade inte chanserna. Det kommer hända mycket efter fredagens omgång (NSK spelledigt) då flera bra lag är borta från playoff, säger NSK:s Magnus Eriksson.

Playoff med täta matcher ger små marginaler.

– Hittar vi nått som passar kommer vi slå till – om det går. Det ju väldigt många allettanlag och segrarna i vårserierna som slåss om samma spelare inför playoff. Vi har många kvicka bra mindre forwards, så vi vill gärna ha in mera kilon för att bana mera väg för de här killarna. Vi har fysiska spelare som Christian Axelsson och Alex Carlsson –  men lite för få. 

NSK tittar brett, även på backsidan – inte på målvakter. 

– Nu finns det många klubbar som kan locka med lite mera sportsligt och framför allt ekonomiskt nu när ganska många spelare kan bli tillgängliga. Vi är givetvis nöjda med spelet redan nu, men skulle lag som Forshaga bli avsågade blir flera skickliga spelare lediga.

Hela 2800 åskådare mot Linden var viktigt på många sätt.

– Verkligen! Vi har märkt av ett mindre intresse för A-laget i höstas när det sportsliga inte var så bra som vi hoppats. Därför var 2800 på vår dag över förväntan, även om vi hade tur att derbyt gällde så mycket.

– Det var ett litet kvitto på att det finns ett intresse. Nu hoppas vi på en bra publiksiffra till söndag med enkla förutsättningar. Vinner vi efter full tid eller förlängning är vi i playoff.