Nyköpingsförare toppade i Tierp

Läget inför finalen i Svenska rallycupen kunde inte vara bättre för Christoffer Haglund, bröderna Jakobsson och Andreas Hultström. Allt på grund av strålande resultat i Tierp i helgen.

16 september 2019 15:28

Breson Trofén fungerade som säsongens näst sista deltävling i den populära Svenska rallycupen. Den lockade 124 startande ekipage och var förlagd till Tierps Arena där första och sista specialsträckan kördes helt på asfalt. SMK Nyköpings Christoffer Haglund med Jens Jakobsson lyckades vinna under lördagen i Tierp. Christoffer som i sin Ford Fiesta R5 höll ledningen från sträcka två till mål, men var hårt uppvaktad av totalledaren i cupen, MK Rimos Stig Andervang i Mitsubishi.

– Det gick riktigt bra, även fast vi åkte av vägen på sträcka tre och tappade tid. Jag tog i så det smakade blod i munnen när vi kom upp på vägen igen och vann sträckan med 1,3 sekunder, säger en nöjd Christoffer.

Det blev en revansch för Haglund efter Eskilstunatävlingen när bilen brann. Men nu ligger Haglund bra till bara tre poäng efter Stig Andervang i totalen.

– Den som vinner i finalen vinner cupen totalt, säger Haglund.

Även i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen kom SMK Nyköping högst upp på pallen genom bröderna Hampus och Pontus Jakobsson i en Toyota Corolla. En stark insats av bröderna som dessutom lyckades bli fyra totalt.

– Riktigt fina vägar i Tierp, det gick bra så nu har vi bara att starta i finalen för att vinna cupen, det är skönt att ha så bra läge inför finalen i Skänninge, som kan vara en svår tävling, säger Hampus.

Jakobsson var hårt uppvaktad av förare bakifrån i form av Katrineholms MK:s Fredrik Eriksson med Kristoffer Nordlund, som åker för SMK Nyköping även han. Marginalen till Fredrik blev 3,4 sekunder efter de sex supersnabba specialsträckorna.

I Volvo original-klassen blev det också SMK Nyköping högst upp på pallen genom Andreas Hultström med Tom Törngren som co-driver i Volvo 940 som slog samtliga konkurrenter på fingrarna i Tierp denna soliga lördag. Även Hultström är i topp i klassen totalt inför avgörandet i Skänninge sista helgen i oktober då Marknadsnatta avgörs.

Peter Johansson med Hasse Pettersson bredvid sig körde in på en sjätteplats i Appendix K med en Volvo 240, medan Alexander Broberg blev trea i Grupp E med Rickard Broberg som kartläsare. Daniel Suvala blev femma i ungdomsklassen, och i den kombinerade grupp F/N/R-klassen slutade duon Hampus och Caroline Lindqvist på en tredjeplats, drygt en halv minut efter Daniel Lindau, Göteborgs MF. Jimmy Lindqvist och Robin Norling, båda från SMK Nyköping, fick stryka sig efter första specialsträckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pierre Skytt