Nytt nej på IFK:s överklagan – går ändå vidare

– Väntat, men synd och tråkigt. Det säger IFK Nyköpings fotbollsansvarige Jeremias Varas sedan han fått nobben även i andra instans på kravet att ett lag från gångna säsongens division 2 utesluts. Men han ger sig inte, utan går nu vidare ett steg till.

25 januari 2019 06:45

Först nobbade tävlingskommittén på Gotlands fotbollförbund kravet från IFK Nyköping att seriekollegan Sätra B skulle uteslutas eftersom de använt en icke tillåten spelare i de två sista seriematcherna.

Kommittén konstaterade att yrkandet kommit in för sent och tog inte ens upp själva sakfrågan.

Då överklagades ärendet till styrelsen i Gotlands fotbollförbund. Även de avslår yrkandet men har till skillnad från tävlingskommittén tittat på själva sakfrågan. De skriver att förseelserna inte är så allvarliga så att uteslutning är befogat.

– Vi har uppmärksammat att de gjort en bedömning och tycker det är intressant, säger Jeremias Varas.

Han har nu tagit yrkandet vidare till Svenska fotbollförbundet.

– Det är värt alla pengar det kostar och den tid det tar. Det handlar om vad som är rätt och fel, det handlar om principer. Detta kan drabba någon annan i framtiden, säger Varas.

Du tycker inte att nu skjuter bredvid målet när ni inte tar upp serieindelningsröran där ni och fem lag tvångsnedflyttades utan fokuserar på Sätra B?

– Jag tror att det också framkommer i de bilagor vi skickar med. Vårt yrkande är mer än om bara ett lag.

Fast Varas erkänner att han inte är säker på att han kommer att, om även fotbollförbundet säger nej, även går vidare till sista instans Riksidrottsförbundet.

– Det får vi överväga då. Det hela drar ju ut på tiden så mycket. Skulle det ske ett mirakel så vet jag inte om vi nu skulle ta division 2-platsen eftersom vi blivit av med så många spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson