När tävlingskommittén för region öst inom svenska hockeyförbundet kom med sitt beslut om vilka lag som skulle hamna var efter allt pausat kvalspel stod Gnesta IK:s degradering till division 3 fast. Laget kom under nedflyttningsstrecket i östra fortsättningstvåan, en serie som hann spelas klart.

Förbundet lutade sig mot två punkter i sitt beslut: dels skulle alla lag som hamnat ovanför eller nedanför upp/nedflyttningsstreck i klara serier byta serie. All pausad kvalspel skulle heller inte spelas klart. Lagen som var inblandade i kvalspel skulle behålla den divisionstillhörighet man startade säsongen med.

Med tanke på de uppsatta reglerna var Lidingö Vikings placering i division 2 märkligt då det gick emot dem. Lidingö som började säsongen i division 3 var mitt uppe i ett kvalspel till division 2 när allt pausades. Det fanns därmed bara ett lag klart för uppflyttning och två för nedflyttning, Gnesta ett av dessa sistnämnda lag.

Gnesta IK:s sportchef Jörgen Ahlbom konstaterade att Lidingös placering var märkligt och att klubben skulle kräva en förklaring. Nu har klubben fått det.

– Vi och Värmdö åkte ur i en färdigspelad serie. Kvalserien upp till division 2 avbröts och stryks. Då går man tillbaks till den serien som är färdigspelad, det vill säga alltrean där Tierp gick direkt upp och Lidingö kom tvåa och flyttas där med upp, säger Jörgen Ahlbom.

Ett resonemang som Ahlbom köper:

– Jo, jag gör faktiskt det. Det är mest rättvist.