Onyx och stjärnförvärvet går skilda vägar – efter bara en månad

Onyx och bolltrollaren Mikael Karlsson, som är ett av den allsvenska klubbens mest namnkunniga nyförvärv genom tiderna, går skilda vägar.

17 maj 2018 10:51

Den spelskickliga stjärnanfallaren Mikael Karlsson är 35 år gammal och presenterades som ett spetsförvärv vid en presskonferens den 12 april och sa att han troligen skulle avsluta elitkarriären i Onyx.

– Jag har inte hur många säsonger som helst kvar, alla beslut är viktigare nu än när man var 20 – så jag ville verkligen välja ett projekt som jag tror på. Jag vill verkligen medverka till att ta Onyx till SSL-kval och sätta sörmländsk innebandy på kartan igen, sa Södertäljekillen då.

Så blir det inte, i alla fall inte i Onyx. Den senaste veckan har det hänt saker, den allsvenska klubben hade i måndags ett möte i frågan – och dagen gick parterna skilda vägar. Det var, enligt Onyx klubbchef Kecke Lundh, Mikael Karlsson själv som sa upp kontraktet dagen efter:

– Mikael Karlsson sa själv skriftligen upp sitt eget spelarkontrakt i tisdags av personliga skäl. Den internationella övergången hann inte ens bli klar så Mikael är på papperet kvar i Schweiz, säger Kecke Lundh.

Han tillägger att detta uttalande är det enda som klubben kommer att göra i frågan.

Det har emellertid via sociala medier kommit fram att dessa ”personliga skäl” är högst allvarliga personliga problem och att något spel i svensk innebandy den här säsongen knappast är troligt.

Rent sportsligt tappar Onyx en extremt bollskicklig spelfördelare och även vass målskytt som har en landslagskarriär och ett par SM-finaler – senast i Linköping – bakom sig. De två senaste säsongerna har Mikael Karlsson tillverkat 150 poäng i den vassa schweiziska proffsligan.

Det är med andra ord ett av Onyx mest namnkunniga spetsförvärv genom tiderna som man nu går skilda vägar med.

I eftermiddag på sn.se: Truppläget i övrigt där det bland annat finns ett nu välbehövligt positivt besked om en spelskicklig center…

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson