Onyx tappade allt i sista mot serieledarna

5-3 efter halva matchen. Men Onyx lyckades inte mer än konfundera serieledarna Karlstad. Topplaget kom tillbaka och vann 10-6.

Patrik Hallberg spelade center mellan Viktor Palm och Filip Karlsson i förstafemman. De gjorde fem av de sex målen.

Innebandy2019-11-02 19:45

När Jonathan Hallin kontrade in 5–3-målet med en man mindre på plan i den 14:e matchminuten av andra perioden såg det riktigt bra ut för hemmalaget. Serieledarna Karlstad IBF hade programenligt gjort både ettan och tvåan i första perioden.

Men där någonstans började Onyx trampa igång. Man vände till 3–2 och hade sedan alltså 5–3.

– Vi borde ha haft 5–3-ledningen med oss in i tredje perioden, påpekar Onyxtränaren Richard Gårdman.

Men gästerna kunde både reducera och kvittera innan den andra perioden var över. I tredje var gästerna sedan det bättre laget.

– Men vi gör egentligen ingen dålig sista period heller. Det är bara lite smaksaker, säger Gårdman.

Som exempelvis vadå?

– Vi bjuder in dem för mycket.

Sedan var Karlstad mycket mer effektiva när de bra lägena dök upp. Nu blev det tio mål men man ska ha klart för sig att Lucas Orrmo i Onyxkassen åter var strålande med mängder av heta parader.

– Ja han tar det han ska och lite till.

En som visserligen kom med i poängprotokollet men ändå inte riktigt fick till poänggörandet var spetsanfallaren Viktor Palm. Han bommade en straff, ett riktigt bra friläge vid ställningen 6–8 i tredje perioden. Och hade även några riktigt bra lägen ytterligare, bland annat ramträffar, där han tidigare säsongen skämt bort Onyxfansen med mål.

Trots förlusten var matchen ett fall framåt för hemmalaget.

– Hade vi spelat såhär i de andra matcherna. Då hade vi vunnit mot de flesta, fast kanske inte Karlstad då, resonerar Gårdman.

På grund av en del skador och sjukdomar matchade han bara två femmor matchen igenom.

– Vi orkade det.

Andrafemman gjorde en lysande defensiv insats genom att hålla tätt. Spelare som frejdige backen Kevin Hansson och anfallarna Elias Lunnestad och Sebastian Jakobsson kommer allt mera.

– Kevin blev ju till och med matchens lirare, berömmer Gårdman.

När Filip Karlsson piskade in 6–8 efter dryga elva minuter av den sista perioden i powerplay tändes ett litet hemmahopp. I samma matchminut hade sedan Viktor Palm sitt jätteläge till att sätta sjuan.

I stället kom 6–9 och matchen var över. Visserligen försökte Onyx med att plocka ut målvakten för att få ännu mer tryck. Men det gav inget resultat.