Det är den sista gemensamma träningspasset inför helgens klassiska tävling men det diskuteras mer lagsammansättning.
Vem är snorig, vem kan springa långa natten, vem klarar en längre sträcka? Thorbjörn Lagerström och Tomas Reibring, som är de som pusslat ihop NOK-lagen, sätter för och emot.
En som var tilltänkt till långa natten, Thorbjörns son Kasper, har till exempel fått en Inflammation i muskelfäst mot bäckenet. Ludvig Ek stukade foten och är borta resten av vårsäsongen.
Några lag kommer dock inte att strykas.
– Det finns alltid orienterare att plocka in. En gammal natträv, Per Eriksson, kommer att gå in i laget. Han är rutinerad och går rätt, säger Torbjörn.
Men det är bara tisdag kväll ännu, mycket kan hända innan starten på lördag.
Nyköpings OK satsar på sex lag i år, två i vardera grupp.
– Det är bra att ha två herr- och två damlag. Det är inskolning för de yngre orienterarna. Det är inte så mycket för oss äldre, säger Thorbjörn med ett skratt.
Syskonparet Anders (16 år) och Evelina (15 år) Petersson ska båda springa ungdomskavlen och Anders har även en plats i andralaget bland herrarna. Evelina är reserv i damlaget men med tanke på alla som dragit på sig en förkylning så kan det bli fråga om dubblering.
Båda har varit med i ungdomskavlen tidigare, men inte sprungit med seniorerna.
Hur har ni lagt upp träningen inför Tiomila?
– Vi har tränat som vanligt, men man får också tänka på hur man vill lägga upp tävlingen. Om man vill springa snabbt och köra sitt eget lopp, eller hänga med andra lag, säger Anders.
Vad innebär det att springa Tiomila?
– Det är väldigt mycket folk och det är häftigt när alla springer iväg i starten med lampor som lyser. Det är många som är involverade och kul att springa i lag. Det är häftigt med ett stort arrangemang och rolig stämning.
Träningen under tisdagskvällen är lite fokuserad kring masstarten.
– Det är lite speciellt när alla startar samtidigt istället för att man startar själv. Det blir stökigt om det är trångt i starten. Man vill inte ramla, men man vill samtidigt komma långt fram och hänga med dem i täten. Få en bra rygg, säger Anders.
Tidigare landslagsorienteraren Per EK flikar in att terrängen i Ånnaboda, där årets Tiomila avgörs, är svår att ta sig fram i.
– Det är kuperat och ganska hög undervegetation så det blir tuff. Det kommer att bli långa kilometertider.
Albin Falk, som var rankade som en av de tio bästa juniorerna i Sverige för ett par år sedan, har gjort comeback i skogen i år. Då i seniorklassen. Han drog på sig en hälseneskada för ett och ett halvt år sedan.
– Nu är jag mest glad att kunna springa. Jag fick en överbelastning i november 2020 och det har hängt kvar. Det har kommit och gått. Nu har jag haft en bra period på två-tre månader.
Albin berättar att han kunnat träna på, men inte sprungit så snabbt som han velat.
Hur är det att ta steget från junior till senior?
– Det är ett stort steg. Man går från att vara topp-tio på alla tävlingar till att ligga i botten. Man får utgå från sin egna resultat och inte se på något annat. Tänka långsiktigt. Resultaten kommer i framtiden om man ligger i.
Albin kommer att springa fjärde sträckan i NOK:s förstalag.
– Det är en årlig höjdpunkt som man laddar lite extra för, beskriver han Tiomila.
– Det är speciellt att man springer över hela natten. Det krävs lite extra.