Publik kan tillåtas på OS-test

Åskådare kan tillåtas på så kallade testtävlingar inför OS i Peking, det bekräftar arrangörerna i Kina.
–Om förutsättningarna tillåter kommer vi tillåta åskådare vid vissa tävlingar, säger evenemangschefen Yao Hui enligt Reuters.

Viss publik kan tillåtas på testtävlingarna inför OS. Arkivbild.

Viss publik kan tillåtas på testtävlingarna inför OS. Arkivbild.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

OS2021-10-04 11:13

Testtävlingarna kommer att äga rum på åtta olika OS-arenor före årsskiftet, men vilka åtgärder som kommer att krävas för att välkomna publik på ett säkert sätt ville man inte kommentera.

Under OS kommer biljetter till tävlingarna bara att vara tillgängliga för åskådare från fastlands-Kina och alla som deltar i spelen måste antingen vara fullvaccinerade eller tillbringa 21 dagar i karantän.

2 000 utländska deltagare väntas delta i spelen, som inleds den 4 februari. Enlingt Yao Hui blir det en utmaning för arrangören.

– Vi står inför en otrolig utmaning i arbetet att förhindra och kontrollera smittspridningen, säger han enligt AFP.

Den så kallade "bubbla" som kommer att råda under OS för alla inblandade ska bli ännu striktare än den som rådde under sommarens OS i Tokyo.

– Från det att de kliver in i bubblan tills dess att de lämnar Kina, kommer vi att tillämpa strikta regelverk, säger arrangörens smittskyddsansvarige, Huang Chun.

– Alla deltagare kommer bara kunna röra sig mellan tävlingsarenorna och delta i aktiviteter som hör ihop med deras jobb, tävling och träning. Andra aktiviteter är inte tillåtna.

OS avgörs 2–20 februari 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!