Oviss känsla inför IFK:s futsalpremiär

IFK Nyköping gör till den här säsongen en mer lågmäld futsalsatsning. – Målsättningen är att hålla oss kvar, säger IFK-ledaren Jeremias Varas inför söndagens seriepremiär hemma mot FC Brandbergen.

2 november 2018 21:00

Den här säsongen spänner inte IFK futsalbågen fullt lika hårt som lite längre bak i tiden, då det fanns en uttalad ambition om att ta klivet upp i SFL (högsta divisionen). Jeremias Varas, som kommer att agera hjälptränare bakom huvudansvarige Daryoush Delfi, är kort och gott lite osäker på var den här upplagan står. Och vilka som i långa loppet kommer att ingå i den.

– Det är ju dels en ny serieindelning och vi kommer möta flera lag som vi inte har koll på sedan tidigare. Vi har en del nya gubbar med från lite lägre divisioner som är med och testar. Sedan får vi se vilka som får fortsatt förtroende och som kommer att spela. Där är vi inte helt överens ännu, rapporterar Varas.

Han räknar i alla fall med att vassa futsalduon Yacin Omar och Omar Tapia kommer att finnas med när allvaret väl är i gång i division 1 södra Svealand.

– Yacin spelar ju bara futsal och ingenting utomhus. Och Omar har ju en härlig teknik.

Dessvärre kommer en trio med futsalrutin sedan tidigare inte att finnas med. Benjamin Moradimansour är i behov av vila efter en lång utomhussäsong och bröderna Shaer, Mazin och Mustaf, har genomfört varsin knäoperation. Alla tre var även med och bidrog till årets division 4-avancemang.

– Vi har i alla fall varit i snitt 15 på träningarna. Det förvånar lite, att folk vill träna hellre än att kolla Champions League vid den här tiden, skrattar Varas, som säger sig ha begränsad koll på premiärmotståndet FC Brandbergen.

När det gäller IFK på utomhussidan så finns förhoppningar om att ha löst delar av ledarstaben för herrlaget i nästa vecka. IFK-herrarna hade en ångsiktig ambition om att nå division 4 vilket de som bekant lyckades med redan under 2018.

Nu är även tränaren Hampus Dahlström klar för en fortsättning.

– Vi kommer satsa ordentligt på ledarstaben. Vi har pratat med några tänkbara assisterande tränare och vill även få in en målvaktstränare, berättar Varas.

Framtiden får även utvisa huruvida klubbens damlag tvångsnedflyttas till division 3. IFK har sedan tidigare skickat in en motion, i hopp om att i slutändan få spela kvar i division 2.

Lagen i division 1 södra Svealand

Falcao FC (Stockholm)

FC Brandbergen

IFK Aspudden-Tellus

Kenty FC (Linköping)

IFK NYköping

Malmbäcks IF (Jönköpings län)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson