– Jag såg att partierna var här för några dagar sedan, men jag kunde inte förstå vad de sa, säger Megardich Kudishian.
Han kom hit från Syrien för fyra år sedan och får rösta för första gången i kommun och landsting. Däremot inte i riksdagen eftersom han inte är svensk medborgare. Men han vet inte hur han ska gå till väga för att rösta och behöver hjälp med översättning från arabiska.
– Jag vill gärna rösta, men jag vet inte hur, säger han.
Charlotte Kvarnhem från Länsbildningsförbundet Sörmland visar hur röstkortet som skickas hem ser ut och var man kan hitta information om olika partier. Hon åker runt till olika platser i länet för att informera om valet och på så sätt öka valdeltagandet.
– Vi har lånat vallokalsmaterial från kommunen som vi kan ha fram till valet i undervisande syfte.
Mohammed Ali Noor bor också i Brandkärr och berättar att det är många som inte vet hur man gör när man röstar. Själv har han röstat tidigare.
– Men det är jättemånga som inte vet hur man gör, säger han.
I västra och östra Brandkärr var valdeltagandet som allra lägst bland Nyköpings drygt 30 valdistrikt; 66 respektive 74 procent vilket kan jämföras med 87 procent för hela kommunen. Men sedan 2014 har det rört på sig mycket i och de siffrorna kan inte användas för att jämföra valdeltagandet i årets val.
– Vi har inget procentuellt mål, men vi jobbar folkbildande och fler kommer att få information om hur röstningen går till, säger Charlotte Kvarnhem.
Till Brandkärr kom även både Moderata ungdomsförbundet och SSU.