Annelie Krusell är relativt nyinflyttad i Gnesta och förtjust i surströmming. Hennes vänner är dock av den lite försiktigare sorten som väljer räkor istället för surströmming.
– Den här vackra bryggan är ju inte direkt överanvänd. Bord och bänkar står ju bara och väntar på att användas!
– Det vore ju häftigt att ha en surströmmingsskiva här för alla Gnestabor som gillar surströmming lika mycket som jag gör, säger Annelie Krusell som därför redan kastat ut frågan på Facebook.
Hyfsat många har gett tummen upp för initiativet. Annelie Krusell har nu bollat frågan vidare till polis och kommun för att räta ut frågetecken kring eventuella tillstånd.
– Det vore ju gott med en öl till även om det inte behöver vara starköl. Norrlänningar dricker ju gärna mjölk till surströmmingen men där går min gräns.
Annelie Krusell är uppvuxen i Stockholm men lärde sig äta surströmming i Jämtland för ett tiotal år sedan.
– Första gångerna åt jag surströmming inlindad i tunnbröd men idag äter jag den helst som filé med potatis, lök och gräddfil.
Annelie hoppas att festen blir av lagom till surströmmingspremiären 19 augusti - om kommunen ger klartecken.