Här är tio exempel på positiva nyheter som skett sedan den förra listan skrevs i slutet av juni.
1. Fredsavtal mellan Etiopien och Eritrea. På förra månadens lista fanns framsteg i relationen mellan Etiopien och Eritrea med. Framstegen har fortsatt. Den 9 juli undertecknades ett fredsavtal som innebär slutet på det 20 år långa kriget mellan länderna.
2. Ebolautbrott i Kongo har stoppats. För tre månader sedan startade ett ebolautbrott i Kongo. Med tanke på att ebolautbrottet i Västafrika för några år sedan drabbade 28 000 personer så fanns det skäl till oro. Men den senaste månaden har Kongo inte haft ett enda utbrott och totalt har det endast varit 50 fall, enligt en artikel i Harvard Business Review.
3. Världens näst största korallrev är inte längre hotat. UNESCO har tagit bort Belize barriärrev från sin lista över hotade världsarv. Förbättringarna har kommit efter bland annat beslut om att förbjuda oljeborrning i Belize.
4. Världens största nationalpark i regnskog bildad. Nationalparken Serranía de Chiribiquete i Colombia utökades till 4,3 miljoner hektar den 2 juli och blir därmed den största nationalparken i världen som skyddar regnskog.
5. Färre dör av värmen – trots stigande temperatur. Trots att Spanien blivit en grad varmare från 1980 till 2015 så har antalet värmerelaterade dödsfall minskat. Anledningen till det är bland annat att luftkonditionering blivit vanligare, enligt en ny studie som Vetenskapsradion rapporterat om.
6. Artificiell intelligens kommer allt närmare att ersätta djurförsök. Ett system baserat på artificiell intelligens kan, utifrån tidigare testresultat, förutsäga hur giftiga olika kemikalier är. En ny studie, som tidningen Quartz rapporterar om, visar att artificiell intelligens är lika bra som djurförsök på att förutsäga om ett ämne är skadligt.
7. Mindre naturgas läcker ut. Mängden naturgas som läcker ut i atmosfären från oljeproduktion har minskat tydligt under 2017, enligt Världsbanken. Det är viktigt eftersom mängden naturgas som läcker ut i samband med oljeutvinning motsvarar 350 miljoner ton koldioxid.
8. EU bötfäller Google för konkurrensbrott. EU-kommissionen meddelade i början av juli att de ger Google rekordböter på motsvarande 44 miljarder kronor. Anledningen är att Google gjort det svårare för andra sökmotorer att bli installerade på mobiltelefoner som använder Googles operativsystem Android. Marknadsekonomi bygger på att det finns flera företag att välja mellan. Det är därför bra att EU agerar när företag använder sin storlek för att förhindrar konkurrens.
9. Framsteg i kampen mot Alzheimer. En ny studie på 856 personer visar att antikroppen BAN2401 minskar och bromsar utvecklingen av Alzheimers, rapporterar Upsala Nya Tidning.
10. Framsteg i kampen mot internationella stöldligor. Antalet stöldligor från Kaukasien bedöms ha minskat i Sverige, enligt uppgifter från polisen till Ekot. Anledningen är bättre samarbete mellan polismyndigheterna i Sverige och Georgien.
Elias Rosell