Frida Hell direkt till SM-final

Frida Hell, armbrytaren från Storuman, har i helgen chansen att vinna SM-guld. Hon är nämligen förstarankad i MMA B – och i finalen väntar troligen samma duktiga tjej som hon slog i den senaste hemmagalan.

Frida Hell kan vinna SM-guld i Västerås på söndag.

Frida Hell kan vinna SM-guld i Västerås på söndag.

Foto:

Övrigt2019-01-25 20:59

Pancrase Nyköping såg ut att få tre aktiva in i SM-avgörandet i Västerås, sedan var det risk att det bara skulle bli en – men till sist är Jacob Carlén i nya ingångsklassen MMA C också klar.

– Det var lite strul då förbundet numera kräver ett giltigt pass och Jacobs hade gått ut men nu är det klart med en historisk MMA C-match i SM, säger Pancrase Nyköping-tränaren Ulf Silverbern.

Carlén har väldigt fina framtidsutsikter:

– Jacob kan bli RIKTIGT bra. Han drivs inte av att på något sätt hämnas i ringen, utan är den skötsamma typen, säger Silverbern inför SM-matchen mot en markorienterad och troligen bra Malmökille.

Ett av Pancrase Nyköpings mest intressanta namn är Frida Hell, som i debuten på Elixirs gym besegrade Malin Odadijan Håkansson från Skövde. Ser man till den första ronden lutade det åt förlust, men sedan attackerade Frida Hell med en träff i boxningen – och fick till ett avgörande ett strypgrepp.

Nu kommer troligen samma Malin på lördagen vinna semifinalen och sedan göra upp med Frida om SM-guldet på söndagen.

– Frida har byggt mycket muskler och tyngd sedan dess då hon var fyra kilo lättare senast men nu väger in i rätt viktklass. Om Frida kan undvika ren boxning och utnyttja sin råstyrka på backen och att hon har ett psykologiskt övertag så ska det inte bli några problem – om det blir Malin i finalen, säger Silverbern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!