Isak Öhrström var den ende i det svenska tremannalaget som hade paddlat i VM-banan då han representerade Sverige i OS.
Hans semifinal är lite typisk för den konstgjorda banan som inte är en av världens största tävlingsforsar men definitivt tillhör de tuffare att bemästra när det skjutsas på mycket vatten – och bör gynna fysiskt starka kanotister som tränar väldigt mycket i konstgjord bana.
– Så kan det kanske vara, OS-vinnaren i den forsen var ett riktigt fysmonster. Men det beror mycket på hur banan läggs; av det som jag har sett och hört gäller det framför allt att vara väldigt observant. Det är lätt att göra riktigt stora missar.
Ett bra exempel på det senare är Isak Öhrström, som i sin iver att passera nålsögat från OS-semin till final kapade en linje för mycket i en svår passage. Vips så var det missad port, 50 straffsekunder och OS-äventyret som började så lovande var över på någon tiondels sekund.
För Holmers del har han visat bra grundform på sensommar och nu i början av hösten. Han gjorde en riktigt stark grundomgång i Seu där nästa års VM avgörs – och även de flesta kvotplatser till OS i Japan 2020 delas ut. Holmer var elva i grundomgången, men så plats 33 i semin.
– Det känns bra i själva åkningen och att jag har tagit ett kliv efter att bara haft lite problem med armen tidigare känns det bra, att jag är snabb i kanoten.
Så när Holmer och Nyköpingsboende Järfälla KoRK-paddlaren Fredrik Wahlén tränade och laddade batterierna inför flygresan till Brasilien var känslan positiv.
– Jag har aldrig upplevt en tävling med så vass konkurrens som grundomgången i Seu så det åket är jag riktigt nöjd med. Det kommer vara viktigt att ha med sig den känslan till Rio och sedan försöka bryta trenden i semifinalerna, säger Holmer.
Han kan nu helt glömma grundträning.
– Ja nu är det bara vila och kvalitetsträning i tävlingsforsen för att toppa till VM.
Är det viktigt att vara bästa svensk redan nu inför OS-uttagningen – om ni ordnar en kvotplats nästa år?
– Nej, då tänker jag i alla fall inte, jag vill bara få ut precis allt jag har. Jag hoppas också så jäkla mycket att Fredrik också ska få till det på VM efter en ganska tung säsong för honom där det finns mycket outtaget resultatmässigt.
Och vi ska förstås inte glömma lagtävlingen där svenskarna har varit bra med skrällen fjärdeplatsen på VM innebar som en toppnotering.
Nu är väl siktet inställt på att förbättra den placeringen och i så fall...?
– ...ja, ha ha, det var ett riktigt bra åk vi fick till förra året och det är många nationer som ligger och tränar mycket tillsammans som specialtränar lagåkning, men vi ska göra vårt bästa.