Men det klart viktigaste först: läget med Marcus Lindblom. Det är ett gott tecken att han blev utskriven från lasarettet efter måndagens rond. Diagnosen hjärnskakning kan vara allvarligt, även om det är positivt att detta var Marcus Lindbloms första hjärnskakning under karriären.
– Han har klarat nacken, och det ska inte vara någon blödning och det var förstsås väldigt skönt – även om en hjärnskakning i sig kan vara förödande i värsta fall, säger Mathias Löf.
Allmäntillståndet beskriver Löf som helt okej efter omständigheterna. Hur allvarlig hjärnskakningen är kan man inte vara säker på förrän efter flera dagar, även om man kan få en indikation på tiden som man har tappat medvetandet direkt efter smällen. Det finns numera en speciell hjärntrappa som idrottare, som har drabbats av hjärnskakningar, måste genomgå steg för steg innan det kan bli dags för spel igen.
Löf har redan i en tidigare intervju varit inne på att han inte har gillat vissa tacklingar som han har sett i inledningen av årets hockeyetta.
– Farten har blivit högre i hockeyettan de senaste säsongerna och spelarna är generellt sett inte är tillräckligt rädda om varandra. Jag tycker inte att det är okej; personligen har jag flera vänner som har drabbats och det är inte värt det. Vi har redan pratat i klubben om ett eget åtgärdsprogram, men det måste till ett sådant i hela Hockeyettan, säger Mathias Löf.
Det har blivit mera påtagligt när han har slutat spela och numera finns på läktaren. Löf vill inte fokusera på Eric Berkeruds tackling där utfallet blev en ful attack mot Marcus Lindbloms huvud med en armbåge.
– Just den här gången var det Lindblom som person och vi som lag som drabbades. Men den här matchen var inte värre än någon annan och jag är inte ute efter att hänga någon enskild spelare. Det här var bara en tidsfråga och jag är skittrött på att se sådant här.
Vilken längd på avstängningen skulle du vilja ha för armbågstacklingen från i söndags?
– Vet inte, och jag bryr mig faktiskt inte. Det jag vill ha är en handlingsplan om vad spelarna utsätter varandra för just nu, inte fokusera på personen i just det här fallet. Man kan säkert nå en bit med hårdare bestraffningar och böter – den effekten har man fått i SHL och allsvenskan – men jag vill se en större handlingsplan.
Ironiskt nog har bättre tränade division 1-spelare och färre hakningar gjort sporten farligare.
– Förr kunde man ha en spelare hängande efter sig men när man inte får använda klubban till hakningar och låsningar. Farten har ökat, vilket bidrar till att de här attackerna blir mera brutala.
Det viktiga är att Hockeyettan och alla föreningar agerar, tycker Löf.
– Ja, för nu är det varje vecka som det händer något. Visst, det är 48 lag i alla division 1-serier, men nu går det inte en omgång utan en allvarlig skada i någon form. Jag tycker inte att det är okej!
Det egna laget är inte något undantag.
– Internt vill vi också utbilda mera om konkreta saker som situationer som man ska undvika och att inte ska tackla som tredjeman från blindside.
Just tacklingen i söndags har gett reaktioner i Hockeysverige.
– Spelet är på tok för ovårdat och respektlöst och för spelarnas säkerhet finns ingen som ansvarar, skriver Expressens hockeykrönikör Sanny Lindström efter att ha sett ett tv-klipp från Gripens hemmamöte med Enköping.