Det är ett efterlängtat besked som politikerna presenterade under måndagens presskonferens vid Hållets äldreboende.
– Jag har hört talas om det så länge och nu får jag äntligen prova på det, säger undersköterska Sofi Algothsson och får medhåll av sina kollegor Gabriella Frantzén och Johanna Karlsson, som också kommer ta chansen att gå ner i tid med bibehållen lön.
De beskriver sitt yrke som tungt, speciellt med avseende på alla lyft.
– Många hyresgäster är multisjuka och kanske inte kan gå. Det blir många tunga lyft, säger Sofi Algothsson.
Alla tre tror att den extra fritid som projektet innebär, kommer att göra gott. De tror att politikernas önskan om att fler ska söka sig till vårdyrket kan slå in med en sextimmarslösning.
– När vi är mindre trötta kanske vi kommer hit med en positivare inställning, säger Gabriella Frantzén, som tror att undersköterskorna blir bättre ambassadörer inför vikarier.
En vass tagg, som personalen nu hoppas slippa, sitter i helgschemat och det som kallas delad tur. Det innebär att helgpersonalen arbetar en del av dagen och sedan är lediga för att komma tillbaka lite senare.
– Hela dagen blir uppbokad av arbete. Det är förlegat och hör hemma på 30-talet, säger Johanna Karlsson.
Alla tre utgår ifrån att det kommer att försvinna med fler medarbetare.
Sextimmarsprojektet sträcker sig över ett och halvt år och ska utvärderas. Eftersom det är oklart om de nya tiderna kommer bestå efter projektets slut, finns viss oro hos Johanna Karlsson:
– Att jag blir bortskämd och sedan ska gå tillbaka till mindre personal och delade turer, säger hon.