Sverigedemokraterna är inte direkt välkända för att vara kvinnornas parti men nu kandiderar Pernilla Rydberg som partiets förstenamn och tar troligtvis plats som ny gruppledare för SD i Gnesta nästa mandatperiod.
När det gäller jämställdhet så tycker hon att lika lön för lika arbete bör gälla oavsett kön.
– Kompetensen ska styra inte kön i första hand. SD är mot kvotering på arbetsplatsen.
När det handlar om delad föräldraledighet så anser hon i likhet med Sverigedemokraternas partilinje att familjer inte ska tvingas till lösningar enbart för att det ska vara jämlikt/jämställt.
– Det skapar bara problem för den enskilda familjen. Jag tror att familjerna själva är bästa på att avgöra hur de ska göra, menar Pernilla Rydberg som ser fram emot att få sitta en mandatperiod i fullmäktige.
Tidigare har SD lämnat motioner om äldreboenden och parkeringsplatser men Pernilla Rydberg lyfter nu fram skolan.
– Jag brinner för flera frågor men skolan ligger mig varmt om hjärtat och där är det flera saker som jag känner extra för, menar Pernilla.
– En mobilfri skola är något som jag önskar var en självklarhet.
En fråga som det råder stor politisk enighet på riksplanet om (från S till M) trots att det finns pedagoger, bland annat i Södertälje som genom projektet "Uppkopplade klassrum", menar att skolans uppgift är att lära eleverna att hantera digital teknik.
För övrigt lyfter Pernilla Rydberg även frågan om att elever som har behov av resurs ska få den möjligheten samt efterlyser arbetsro i klassrummet för att överhuvudtaget vara mottaglig för ny kunskap.
Skälet till hennes politiska engagemang är att hon upplever "ett allt otryggare samhälle där våld, våldtäkter och mord hör vardagen till".
– Att kunna vara med och påverka på riktigt känns som ett naturligt steg för mig med tanke på samhällsutvecklingen.
Gnestas största utmaning är nog nedläggningen av landsbygdsskolorna, menar Pernilla Rydberg.
– Vi värnar om förskolor och skolor på landsbygden för en fortsatt existens. Det är för att människor ska finna det attraktivt att bo kvar och även öka befolkningen på landsbygden, samt bruka sin jord.
Ett visst mått av miljötänk anas även när kommunens nya toppkandidat för Sverigedemokraterna avslutar med orden:
– Vi behöver öka vår självförsörjningsgrad och det gör man inte genom att lägga ner våra landsbygdsskolor eftersom det tvingar människor att flytta från landsbygden.
Frågor om invandring och flyktingar tycks dock enligt gammal god tradition vara förpassad till riksplanet.