Som en drottning står Qutie där i hagen för att ta emot audiens. Först hästterapeuten Karin Magnusson, sedan hovslagaren Ida Lundberg.
Allt måste ske i en viss ordning. Först måste Qutie få sin promenad i skogen med Annas sambo, William Nilson Fryer. Han susar fram på sin segway, medan Qutie går och skrotar bredvid.
– Det gäller att hon få gå ned i varv. När Anna tränar henne är det i stället skarpt läge, säger han.
Sedan blir det några minuter på vibrationsbandet för att ta bort slaggprodukter i kroppen och efter det en tur till hagen.
Så här dagarna innan avfärden till USA snurrar verkligen jorden kring Box Qutie. Det tolvåriga stoet tycks gilla läget och gnäggar förtjust när William serverar färskt vatten och hö i hennes hage.
Där har hon även en egen sandhög att rulla sig i.
– Ja, hon gör allt i den. Hon kissar, gör det andra och leker. Det gör både hon och Fly Away. Det är en riktig sandlåda, säger William och skrattar.
Därefter kan hon ta emot sina undersåtar.
– Får hon inte som hon vill blir hon grinig, säger Ida, som fått ta emot både sparkar och bett när hon bytt damens skor.
– När jag hade med mig min pojkvän en gång så hjälpte han till lite och det verkade som om hon tyckte om honom mer än mig. Så typiskt. En riktig Queen.
Lite av en diva har Qutie nog alltid varit, det erkänner Anna.
– Jag har aldrig kunnat klippa henne till exempel. Hon vill inte att man plockar på henne. Nu sparar jag det till sista minuten så att det inte behöver se så vildvuxet ut på VM, säger hon och rufsar till i den långa pannluggen.
För hon vill ju inte störa sin häst för mycket. Uppladdningen inför mästerskapet måste vara precis som inför vilken annan tävling som helst.
För hästterapeuten Karin har resan till att bli accepterad av stoet varit lång.
– Det tog år. Till en början fick jag stå så här när jag jobbade med henne, säger hon och visar ett stort mellanrum mellan häst och terapeut.
– Ja, du vet, hon sparkade så här, som en ko, med benen åt alla håll. Jag brukade säga att hon bet fram, och sparkade bak. Jag hade i stort sett en liten frizon vid bogen att jobba med.
Men nu säger Anna att det är kvalitetstid för Qutie när Karin dyker upp med sina maskiner. I år har Karin besökt gården Lövsund, strax norr om Nyköping, mer än vanligt. Nu på slutet en gång i veckan. Karin har även varit med på de större tävlingarna så hon känner Qutie utan och innan.
– Jag checkar av hennes status, att hon har rörlighet i alla leder och behandlar det som behöver behandlas. Man letar efter avvikelser och kollar upp hennes svagheter, säger hon.
Karin använder sig av laser, en ljudvågsmassagemaskin, kiropraktik och olika stretchningsövningar.
– Men ingen akupunktur. Vi testade det i början men hon är rädd för nålar så det är ingen idé att ens försöka med det. Hon blir bara arg, säger Karin med ett skratt.
Och en arg diva, vill inte ens komma ut ur logen.
Av Karins beskrivning verkar dock Qutie vara den perfekta fälttävlanshästen.
– Hon är en fysiskt stark häst, har bra exteriör och håller bra. Tar träning och tävling väldigt bra. Hon blir faktiskt bättre ju mer hon går. Och så har hon ett enormt psyke. Hon vill jobba och hon vill springa fort.
Vad kan du göra så här veckorna innan VM?
– Jag ska se till att hon är så lös som möjligt i kroppen. Att hon inte har några låsningar eller spänningar. Så det är mycket massage nu och laserbehandling på de svaga punkterna.
En häst som används i fälttävlan får annars slita ganska ont. Tre discipliner – dressyr, terrängritt och banhoppning – ska klaras av under tre dagar. Ett tufft arbete som kräver en atlet.
Innan de ens kommer till start i en tävling är det veterinärbesiktning och efter terrängritten måste hästen snabbt komma ned i varv, ha bra puls och inga skavanker på kroppen, för att få starta i banhoppningen.
– Är den rätt tränad ska det inte vara så jobbigt, men så är det andra saker som spelar in också. Faktorer som dyker upp på en tävling, som till exempel underlaget. Har det regnat kan det vara halt, mjukt och tungt, då ställer det stora krav på muskulaturen, säger Karin.
För att underlätta just i terrängen har Qutie aluminium skor. De är ganska mycket lättare än de traditionella järnskorna. Hovslagare Ida är den som ser till att skorna passar.
– Jag kommer skicka med två omgångar aluminiumskor och två omgångar sulor och så brukar jag skicka med de gamla järnskorna också. Det är bra att ha, säger Ida.
Hon knackar under tiden till Fly Aways skor i den lilla portabla brännaren i vanen.
Qutie får nya skor var fjärde, femte vecka. Varje sko tar runt 50 minuter att göra.
– Jag är inte så snabb som vissa andra, men bättre att det blir bra, säger Ida och skrattar.
Medan Qutie piffas upp i ena hörnan av stallet ser hennes parkompis Anna på. Hon är lite trött och känner av en begynnande förkylning. Senast i helgen var hon och tävlade. Allt för att kunna bibehålla tävlingstempot i kroppen.
– Det är bättre att tävla in i det sista. Då sitter man inte och funderar, säger hon.
På söndag lämnar Qutie, tillsammans med William, Lövsund för färd ned till Belgien. Det är därifrån VM-hästarna kommer att flygas. Parkompis på planet kommer Niklas Lindbäcks Focus vara. En häst som Qutie älskar.
– Så det känns tryggt. Annars är hon lite nervös när hon reser, säger Anna.
Och nervös är Anna också. Till alla andra tävlingar så har antingen hon eller William följt med hästarna från punkt A till punkt B, nu måste hon släppa kontrollen. På planet är bara veterinären välkommen ned till hästarna och det är andra hästskötare som möter upp på flygplatsen i North Carolina.
– De är med hästarna i två dagar i karantänen. De får träffa hästarna tre gånger per dag och sen kommer de in på tävlingsplatsen den 7:e. Då får vi träffa henne igen.
Själv åker Anna till USA den 6. Tävlingarna invigs sedan den 11:e och den första disciplinen i fälttävlan, dressyren, är dagen efter.