Tovastugan öppnar upp för säsongen nu på lördag, den 19 maj. Nytt sedan förra säsongen är att en ny ägare tagit över restaurangen, nämligen stockholmsbon Fadi Malki. Den som oroar sig över att restaurangens koncept bytts ut kan pusta ut.
– Det känns jättekul att få bygga vidare på Tovastugans koncept. Mycket av det som kunderna känner igen sen tidigare år, som till exempel den populära räkfrossan, kommer att finnas kvar.
Under våren har förbipasserande kunnat skymta både grävmaskiner och byggarbetare inne på gården.
– Vi har anlagt en ny gräsmatta och lagt nya plattor på uteserveringen, så det kommer vara riktigt fint nu när säsongen drar i gång, berättar Fadi.
Till sommaren kommer gästerna kunna ta del av trubadurer och lokala band. Även olika aktiviteter kommer hållas på restaurangen.
Man har valt att satsa på den hemtrevliga känslan och lägger stor vikt på det lokala vad gäller mat och dryck.
– Närheten till vattnet kommer sätta sin prägel på restaurangen, det blir mycket fisk och skaldjur.
Inför premiären testas en enklare variant av menyn.
– Vi känner oss fram lite och är öppna för feedback, säger Fadi.