Volontärarbetarna bakom segelmästerskapet

Europeiska mästerskapen i kappsegling är i full gång och många besökare väntas ta sig ner till Femöre gästhamn. Mästerskapet som tilldelats Oxelösund är något som glädjer folket bakom det hela. "Det känns fantastiskt"

Karin Aggefors och Peder Tjäderhane.

Karin Aggefors och Peder Tjäderhane.

Foto: Jesper Johansson

OXELÖSUND2019-08-15 08:02

Att det blev just Oxelösund som tilldelades segelmästerskapet skedde inte av en slump, bakom ligger ett hårt arbete och flera volontärarbetare.

– Vi har jobbat hårt för det och vi har många som ställt upp, även folk som inte tillhör segelsällskapet i Oxelösund finns här som stöd, berättar Karin Aggefors som är en av alla volontärer.

Mästerskapet väcker också glädjande känslor hos alla involverade i arbetet, inte minst hos Peder Tjäderhane, ordförande i Oxelösunds segelsällskap (OXSS.

– Det är stort, verkligen jättestort, säger Peder Tjäderhane och lyser upp av tanken att det faktiskt hålls ett mästerskap i Oxelösund.

Målsättningen är förutom att få allting på sin plats och fungera också att lämna ett gott intryck på alla besökare, förklarar Karin Aggefors.

– Vi vill ju att alla som besökt oss här ska tänka att Oxelösund är verkligen något fantastiskt, berättar Karin och förklarar att de vill ge alla besökare en bra upplevelse.

Trots allt det tuffa arbete som ligger bakom evenemanget så har det varit en väldigt god stämning i Femöres gästhamn.

– Totalt är vi över 140 volontärer och alla har verkligen jobbat jättehårt, men trots allt det hårda arbetet har det inte varit några sura miner, berättar Karin och låter sig imponeras av alla inblandades insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!